Yandex Metrica
SON DAKİKA
Öfkelendiğimizde vücutta neler yaşanıyor? İşte adrenalin salgısının arttığı öfke anında vücudumuzda yaşanan değişimler!

Öfkelendiğimizde vücutta neler yaşanıyor? İşte adrenalin salgısının arttığı öfke anında vücudumuzda yaşanan değişimler!

Gün içinde olaylara karşı verdiğimiz tepkiler değişkenlik gösterir. Bazı olaylara çok sevinir bazı olaylara üzülür bazılarına ise öfkeleniriz. Her duygunun fiziksel olarak da bir karşılığı var. Peki öfkelendiğimizde vücudumuzda ne gibi değişimler yaşanır?

Sağlık

07.03.2024, 17:57

Öfkenin fiziksel belirtileri nelerdir? Öfkelenen insanın vücudunda neler yaşanır? İşte cevaplar...

Hayat koşuşturmacası içinde duygudan duyguya koşuyoruz. Yaşadığımız olaylar bizi sevdirebiliyor, üzebiliyor ya da öfkelendirebiliyor. Tüm bunlar duygusal hisler gibi görünse de fiziken de insanı bazı değişimlere uğratıyor. 

Fiziken insanı en çok değiştiren duygulardan biri öfke. Bir kimse öfkelenir öfkelenmez fiziksel olarak işaretler devreye girmeye başlıyor. 

Kolonoskopi tarihe mi karışıyor? Basit bir kan testi o ölümcül... Haberi Görüntüle

ÖFKE ANINDA ADRENALİN SALGISI ARTIYOR

Öfkelenen kişide enerjiyi artıran adrenalin salgısı artar. Böbrek üstü bezi vücuda anlık enerji sağlamak için adrenalin adlı stres hormonunu devreye sokar. Nefes alıp verme sıklaşır. Vücuda daha fazla oksijen sağlanmaya çalışılır. Öfkelenen kişinin kalp atışları hızlanır. Kan dolaşımını artıracak sistem devreye girer. Şah damarlarının özellikle yüz ve alındaki bölümleri genişler.

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay... Haberi Görüntüle

ÖFKE ANINDA NEDEN KIZARIRIZ?

Sindirim yavaşlar. Kaslar gerginleşir ve titremesi artar. Boğaz kurur. Terleme artar, deri direnci azalır. Seste çatlaklık başlar. Gözler kararır, kan damarları genişlediği için kızarma veya şişme meydana gelebilir.

Bunların yanı sıra unutkanlık, uykusuzluk, acelecilik, aşırı yemek yeme veya yememe, konsantrasyon ve dikkat problemi, ilaç kullanımı, böbrek fonksiyonlarında problemler, sinir sistemi rahatsızlıkları ve dolaşım sorunları da çok ilerlemiş ve içe atılmış öfkelerde görülebilen belirtilerdendir. 

Öfke anında vücut savunma mekanizmasına geçtiği için fazla enerji üretir. Çok ağır şeyleri öfke anında basitçe kaldırabilmek de işte bu sebeple mümkün hale gelir. 

Kalp krizini önleyen sekiz altın kural! Sadece bir tanesi bile... Haberi Görüntüle

ANNELER ÖFKE ANINDA BEBEĞİNİ EMZİRMEMELİ

Çok büyük bir enerji birikimi olan öfke anında annelerin bebeğini emzirmemesi gerekir. Çünkü sinir ve hırs süt yoluyla bebeğe geçer. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading