Yandex Metrica

O takviye hastalık süresini kısaltıyor! Kullananlar iki gün erken iyileşiyor

O takviye hastalık süresini kısaltıyor! Kullananlar iki gün erken iyileşiyor

Vücudun sağlıklı işleyişi için mutlaka alınması gereken takviyeler var. Çinko da bunlardan biri. E ve kabuklu yemişlerden elde edilen çinko, bağışıklık sistemini güçlendirebiliyor. Söz konusu takviye, hamile kadınlar tarafından da doktor onayı ile mutlaka kullanılmalı. Zira fetüsün sağlıklı gelişimini destekliyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:23

Çinko vücudun sadece küçük miktarlarda alması gereken bir element. Aynı zamanda iyi bir antioksidan. 

Antioksidanlar, kalp hastalığı, kanser ve diğer ciddi sağlık koşullarına katkıda bulunan hücre hasarını önlemeye yardımcı olduğu için çinko oldukça önemli. 

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

SOĞUK ALGINLIĞI SÜRESİNİ KISALTIR

Çinko, mikroplarla savaşan bağışıklık sistemi hücrelerinin oluşturulmasına yardımcı oluyor. Pastil ve takviyeler nezle olmayı engellemiyor, ancak nezleyi daha hızlı atlatmaya yardımcı olabilyor. 2021'de yapılan bir araştırma, çinko alanların almayanlara göre hastalık anında iki gün önce daha iyi hissetmelerine yardımcı olduğunu gösterdi. 

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

GÖZ SAĞLIĞINI KORUR

Çalışmalar, diğer göz sağlığı vitaminleriyle birlikte 80 mg çinko takviyesi almanın ileri yaşa bağlı makula dejenerasyonu  ve görme kaybı riskini %25 oranında azaltabileceğini gösteriyor. Retina, yüksek bir çinko konsantrasyonuna sahip. Takviye şeklinde ekstra çinko, retinanın hücre hasarına neden olan zararlı serbest radikallerden korunmasına yardımcı olabilir.

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR

Tip 2 diyabeti olan kişilerde genellikle düşük çinko bulunur. Bazı uzmanlar, bu düşük çinko seviyelerinin hastalığı hızla kötüleştirebileceğine inanıyor. Diğer çalışmalar, çinkonun tip 2 diyabetli kişilerde kan şekerini ve yüksek kolesterolü azaltabildiğini gösteriyor. Bu koşullar inme ve kalp hastalığı riskini artırıyor. 2021'de yapılan bir inceleme de, çinkonun gebelik diyabeti olan kadınlarda kan şekeri düzeylerini de iyileştirebileceğini gösteriyor.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

YARALARIN HIZLI İYİLEŞMESİNİ SAĞLIYOR

Doğrudan cilde uygulanan çinko oksit, bebeklerde pişik için kanıtlanmış bir tedavi yöntemi olabilir. Aynı zamanda bir nem bariyeri görevi görerek bebeği ek tahrişten korumaya yardımcı oluyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SPERM KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Yapılan bir çalışma, kısırlık yaşayan kişilerin çinko takviyesi aldıktan sonra sperm kalitesinde bir iyileşme gördüklerini gösterdi. 

Bazı deniz ürünleri, et ve kümes hayvanları doğal olarak yüksek çinko içeriyor. Ekmek ve tahıl gevrekleri gibi çinko takviyeli ürünler de var. Her gün ihtiyacınız olan çinko miktarı ise yaşınıza, cinsiyetinize ve hamile veya emziriyor olmanıza bağlı olarak değişiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading