Yandex Metrica

O şehirlerde yaşayanların kalbi tehlikede! Oxford'lu bilim insanları açıkladı

O şehirlerde yaşayanların kalbi tehlikede! Oxford'lu bilim insanları açıkladı

Megakent İstanbul başta olmak üzere ülkemizde trafik gürültüsünün hayli yoğun olduğu birçok büyükşehir var. Günlük koşuşturma içinde her ne kadar farkına varmasak da bu gürültü sağlığı olumsuz etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre trafik sesi ve hava kirliliği yüksek tansiyon riskini artırıyor. Bu da kalbi doğrudan tehdit ediyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:37

Büyükşehirlerde adeta doğa sesinin yerini almış olan trafik gürültürü her ne kadar önemsenmese de sağlık üzerinde önemli bir etkiye sahip. Yeni yapılan bir çalışmaya göre trafik sesinin hipertansiyon riskini artırma gücüne bile sahip. 

Daha eski çalışmalar, trafik sesi ile yüksek tansiyon arasında nedensel bir ilişki olduğunu kanıtlamıştı. Ancak ani kan basıncına neden olanın trafiğin sesi mi yoksa artan hava kirliliği mi olduğu değerlendirilememişti.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

GÜRÜLTÜ VE HAVA KİRLİLİĞİ HİPERTANSİYON SEBEBİ

Oxford Üniversitesi'nde kardiyovasküler tıp ve halk sağlığı profesörü olan Kazem Rahimi, gürültülü ve kirli bölgelerde yaşamanın hipertansiyon riskini artırdığını belirtiyor. 

Araştırmacılar, başlangıçta hipertansiyonu olmayan 40-69 yaş arası katılımcılardan veri topladı. 240.000 katılımcıdan 21.140 katılımcıda birincil hipertansiyon vakaları gelişti. Bu, yol trafiğinin durumu ile sesi arasında bir bağlantı olduğunu gösterdi. 

Uzmanlara göre çalışma, kardiyovasküler sağlığı iyileştirmede hem bireysel hem de toplumsal düzeylerde karayolu trafiği gürültüsünü ve hava kirliliğini azaltmak gerekliliğini haklı çıkarıyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

HİPERTANSİYON TEDAVİ EDİLMEZSE NE OLUR? 

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre yüksek tansiyon, kan damarlarınızdaki basıncın çok yüksek olduğu anlamına geliyor. Ve bu yaygın durum tedavi edilmezse ciddi sonuçlar doğurabilir. Tedavi edilmeyen hipertansiyon kalp krizi, kalp yetmezliği, düzensiz kalp atışı ve ani ölüm gibi sayısız sağlık sorununa yol açabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading