O hem lezzetli hem sağlıklı bir baharat! Tarçın, şekeri kontrol altına alıyor, virüslere karşı koruma sağlıyor!
Yiyecek ve içeceklere tat veren en önemli gıda maddeleri olan baharatlar, tıp alanında da kullanılıyor. En bilindik baharatlardan olan tarçın da kan şekerini kontrol etmede bir numara. İşte tarçının hiç bilmediğiniz faydaları...

Tarçının ne gibi faydaları vardır? Tarçın sağlığı nasıl etkiler? İşte cevaplar...
Hoş aromasıyla dokunduğu her tarife lezzet katan tarçın, sadece tadıyla değil; yararlı içerikleriyle de insan beslenmesinde önemli bir yer tutuyor.
Araştırmalar, tarçının kan şekerini kontrol etmeye, kalp hastalığına karşı korumaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Tarçın, anti-inflamatuar özelliklere sahip olan ve beyin, kalp ve bağırsak sağlığını koruyan polifenoller olmak üzere çok miktarda çok güçlü antioksidanlar içeriyor. İltihap önleyici etkiye sahip bu antioksidanlar, birçok hastalık riskini azaltmaya yardımcı oluyor.
KOLESTEROLÜ İYİLEŞTİRİR
Lezzetli bir baharat olan tarçın kolesterol, trigliseritler ve kan basıncı gibi kalp hastalığı için önemli risk faktörlerini iyileştiriyor.
İNSÜLİN DUYARLILIĞINI ARTIRIR
Kan şekeri kontrolünü iyileştirebilen insülin hormonuna duyarlılığı önemli ölçüde arttırır.
ŞEKER SEVİYELERİNİ DÜŞÜRÜR
Günde 1-6 g veya 0,5-2 yemek kaşığı arasında değişen dozlarda alındığında açlık kan şekeri düzeylerini düşürür.
ANTİ-VİRAL ÖZELLİKLERE SAHİP
Araştırmalar ayrıca tarçının belirli virüslere karşı korunmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.
TARÇIN NASIL TÜKETİLİR?
Suya, süte, çaya, kahveye ve diğer sıcak/soğuk içeceklere ilave edebileceğiniz tarçını diğer arı ürünleri ile karıştırarak doğal takviye edici gıdalar hazırlayabilirsiniz. Yoğurt, kahvaltılık gevrek, hamur işleri, sütlü tatlılar gibi yiyeceklere ekleyebilirsiniz. Et ve sebze yemeklerinin tadını zenginleştirebilirsiniz. Köri vb. karışımlar elde etmek için diğer baharatlarla harmanlayabilirsiniz.