Yandex Metrica

O aktivite kalbi koruyor! Doktorlara göre haftada en az 2 kez yapılmalı

O aktivite kalbi koruyor! Doktorlara göre haftada en az 2 kez yapılmalı

Çocukluk çağlarında çoğu kişi paten kayma deneyimi yaşamıştır. Çok eğlenceli olan bu aktivite aynı zamanda sağlığı olumlu yönde etkiliyor. Bacak kaslarını çalıştıran paten kalp sağlığını da koruyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:58

Paten kaymak, dışarıda yapabilen çok eğlenceli bir aktivite. Aynı zamanda harika bir egzersiz. 

Performans koçu Tess Strang, paten kaymanın yaş veya beceri düzeyi ne olursa olsun harika bir kardiyo şekli olduğunu söylüyor. Koşmaya ve bisiklete binmeye göre daha düşük etkili bir kardiyo şekli olan paten, vücudu dengeleme, stabilize etme ve ileri itme ihtiyacı nedeniyle daha fazla kası çalıştırıyor.

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

ADETA DENGEDE DURMA EGZERSİZİ

Paten kaymak, sadece bacak kaslarınızı değil, üst gövdenizi döndürdüğünüz, kollarınızı ve omuzlarınızı kullandığınız için üst vücut kaslarınızı da geliştiren harika bir kardiyo egzersizi. Ayrıca dengenizi ve koordinasyonunuzu artırmak da dahil olmak üzere fiziksel faydalayan paten, formu korumak ve dik durmak için de önem taşıyor. 

Ne kadar süre paten kayılacağını belirlemek, kişinin kondisyon düzeyine bağlı. Sadece 10 dakikada bile harika bir antrenman yapabilirsiniz. Yeter ki öncesinde ısınmak ve sonrasında soğumak için kendinize yeterli zamanı verin. 

Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine zarar vermiyor Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine... Haberi Görüntüle

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

İLK ETAPTA 10-15 DAKİKA YETERLİ

Patenle yeni tanışanlar için 10-15 dakikanın dörtlü kaslar ve vücudun alt kısmı için yeterli bir süre. İlerledikçe, kısa aralıklı hız seansları ve daha uzun, daha sabit seanslar arasında geçiş yapılabilir. 

Pateni normal egzersiz rutininizin bir parçası haline getirmek istiyorsanız, haftada 2 ila 4 kez sürüş yapın.

Diz, sırt veya omuz yaralanması veya ciddi bir tıbbi durumu olabilecek herkes, paten kaymayı denemeden önce bir doktorla görüşmeli. Paten kayma sırasında herhangi bir yeni ağrı hissedenler, hemen durmalı ve doktora görünmeli.

Paten kayarken yaralanmayı önlemek için doğru güvenlik ekipmanını takmak ise şart.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading