Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ne ilaç ne de iğne var! Eski Çin tıbbından kalma masaj teknikleri baş ağrısını anında kesiyor

Ne ilaç ne de iğne var! Eski Çin tıbbından kalma masaj teknikleri baş ağrısını anında kesiyor

Başınız ağrıdığı an ilaç içmeyi adet edindi iseniz şimdi vereceğimiz önerileri mutlaka deneyin. Zira bu ağrılardan ilaçsız şekilde kurtulmak mümkün. Eski Çin tıbbından günümüze kalan birkaç masaj ve baskı yöntemi baş ağrısını hafifletmede veya tamamen geçirmede oldukça etkili.

Sağlık

23.01.2024, 20:37

Ağrı kesici almanın yanı sıra baş ağrısından kurtulmak için daha başka neler yapabileceğimizi hiç düşündünüz mü? Eski Çin tıbbı gibi alternatif uygulamalardan bazı etkili baskı ve masaj teknikleri baş ağrılarına karşı ilaçsız bir çözüm olabilir.  

Basınçların uygulamaları oldukça kolay. Vücudunuzun belirli noktalarına basarak ve hafif bir masaj yaparak kendinize uygulayabilirsiniz. 

Bu yağın iyi gelmediği şey yok! Hafızayı güçlendiriyor, cildi besliyor,... Haberi Görüntüle

KAŞLARIN ARASINDA MASAJ YAPIN

Kaşlarınızın arasındaki bölgeye ve burun bölgesinin üzerine birkaç dakika sabit basınç uygulayın. Ağrının yavaş yavaş azalmaya başlayacağını göreceksiniz. Bu noktaya yapılan baskı, hazımsızlık ve göz yorgunluğundan kaynaklanan ağrıların hafiflemesine yardımcı oluyor. 

Karaciğeri temizleyen süper meyve! Küçük olduğuna bakmayın, o organdaki tüm... Haberi Görüntüle

Kalp krizini önleyen sekiz altın kural! Sadece bir tanesi bile... Haberi Görüntüle

ŞAKAKLARA BASKI UYGULAYIN

Şakaklara baskı durumunda, parmaklar ana baskı aracıdır. Baş parmaklarınızı veya işaret parmaklarınızın uçlarını kullanarak şakaklarınıza sabit bir baskı uygulayabilirsiniz. Ağrı geçene kadar parmaklarınızı küçük dairesel hareketlerle hareket ettirmeyi deneyin.

Karaciğeri temizleyen süper meyve! Küçük olduğuna bakmayın, o organdaki tüm... Haberi Görüntüle

BOYNU UNUTMAYIN

Yine parmaklarınızı kılavuz olarak kullanarak, işaret parmağınızın ucuyla ensenize bastırmayı deneyin. Bu sayede hem baş ağrısını hem de migreni kısa sürede rahatlatabilirsiniz. Anında rahatlama, stresli olduğunuzda bu bölgedeki kasların gerilip baş bölgesinde de ağrıya neden olmasından kaynaklanır.

Onlara uzun süre bakmak gözleri mahvediyor! Kaşıntı ve kuruluğa yol... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

AYAKLARA MASAJ DA AĞRIYI AZALTIR

Ayak başparmağı ile ikinci parmak arasına masaj yapın. Anatomik olarak sınır olmasa da vücudun birçok bölgesi birbirine bağlıdır. Ayağınızdaki belirli bir noktaya basmak, başınızdaki bir noktaya basmak kadar hızlı bir şekilde sizi baş ağrısından veya migrenden kurtarabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading