Yandex Metrica

Nar yemek kolesterolü düşürür mü? Yapılan çalışmalar bunu doğrulamıyor!

Nar yemek kolesterolü düşürür mü? Yapılan çalışmalar bunu doğrulamıyor!

Nar, C vitamini yönünden zengin, yiyeceklere ve tatlılara lezzet katan bir meyve. Antioksidan açısından zengin olan nar, ishal ve menopoz gibi sorunları ortadan kaldırabiliyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalar ise, nar suyunun kolesterol riskini kesin olarak düşürdüğünü göstermiyor.

Sağlık

05.04.2024, 19:35

Nar, dünyanın çeşitli bölgelerinde yetişen nar, kış aylarında mutlaka sık tüketilmesi gereken bir meyve. İshal ve menopoz gibi çeşitli tıbbi durumlar için faydalı olan nar, aynı zamanda, antioksidanlar açısından da bir hayli zengin. 

Kemoterapi görürken saçlar niye dökülür? Buz kaskı kullanmak dökülmeyi engelliyor mu? Kemoterapi görürken saçlar niye dökülür? Buz kaskı kullanmak dökülmeyi engelliyor... Haberi Görüntüle

NAR KOLESTEROLÜ DÜŞÜRMÜYOR

Narın kolesterolü düşürdüğüne dair yaygın inanışa rağmen ise, ne yazık ki kolesterol düzeyleri üzerindeki etkilerini inceleyen çok fazla çalışma yok. 

Bazı çalışmalar, nar suyu içerek LDL kolesterol ve toplam kolesterol düzeylerinin biraz düştüğünü gösterirken, diğerleri narın kolesterol üzerinde önemli bir olumlu etkisi olmadığını ortaya koyuyor. Bu çalışmalarda sağlıklı katılımcıların ve şeker hastalarının 5 gün ile bir yıl arasında değişen sürelerde günde 50 ml ile 1 litre arasında konsantre nar suyu tükettiği belirtiliyor.

Nar suyunun lipidler üzerindeki etkisini inceleyen diğer çalışmalar ise, antioksidan özelliklerinin bir tür LDL kolesterol olan oksitlenmiş LDL'yi azalttığını ortaya koyuyor. 

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

NAR SUYU KALP SAĞLIĞINI ETKİLİYOR

Yapılan çalışmaların çoğu, tüm meyvenin değil, nar suyunun kardiyovasküler sağlık üzerindeki etkisine bakmış durumda. Bugüne kadar yapılan çalışmalar, nar suyunun kolesterolü ve ateroskleroz riskini kesin olarak düşürdüğünü göstermese de ancak sonuçları cesaret verici.

Tabi nar tüketmeye başlamadan önce, çeşitli ilaçlarla etkileşime girebilecekleri için doktorunuzla konuşmanız gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading