Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mışıl mışıl uyuyacaksınız! Akşam yemeğinde bol bol tüketin

Mışıl mışıl uyuyacaksınız! Akşam yemeğinde bol bol tüketin

Kilo alma riskine karşı yatmadan hemen önce yemek yenmemesi gerekiyor. Ancak bazen uykusuzluk problemine karşı etkili olduğunu düşündüğümüz şeyleri atıştırabiliyoruz. Peki gerçekten böyle bir şey var mı? Güzel bir uyku çekmeye yardımcı olan yiyecekler hangileri? Derin derin uyumak istiyorsak akşam yemeğinde ne tüketmeliyiz?

Sağlık

23.01.2024, 20:20

Yatmadan hemen önce bir şeyler yemek daha iyi uyumanıza yardımcı olmaz, ancak akşam yemeğinde tükettiğiniz bazı yiyecekler daha hızlı uykuya dalmanıza ve daha iyi, kaliteli bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.

Anneler genelde böyle bir durum yaşayan çocuklarına ılık süt içirir. Evet, araştırmalar da ılık sütün uyku yapıcı etkisi olduğunu kanıtlıyor. 

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

ILIKTAN BİRAZ DAHA SICAK SÜT

Beyinde uykuya dalmayı kolaylaştıran serotonin üretiminde yer alan maddeler içeren süt, vücudun gevşemesine yardımcı olur. 
Ilıktan biraz daha sıcak olarak tüketeceğiniz süt ile kan damarları genişler, ısı mümkün olan en kısa sürede vücudu etkiler. Kişi rahatlar ve derin bir uykuya dalar. 

Çabuk doymak bir kanser belirtisi olabilir! Kadınların üçte birinde görülüyor Haberi Görüntüle

MARUL

Size şaşırtıcı gelebilir ama marul da uyku için oldukça faydalı. Marulu kestiğinizde, salgılanan lactucarium adı verilen sütlü madde sakinleştirici özellikte. Bu, beyinde afyona benzer bir etki yaratıyor. 

Yeni çalışmalara göre o cihazın kullanımı beyin tümörü riskini artırmıyor!... Haberi Görüntüle

TATLI PATATES

Tatlı patates, uyku kalitesini artırmak isteyenler için çifte avantaja sahip. Kompleks bir karbonhidrat olmalarının yanı sıra vücudun kaslarını gevşeten potasyum da içeriyor. 

Her on çocuktan üçü ekrana bağımlı! Ekrana bakma süresi iki... Haberi Görüntüle

BEYAZ PİRİNÇ

Beyaz pirincin yüksek bir glisemik indeksi var, bu da vücudun onu yavaş sindirdiği, şekeri kana yavaş yavaş ve orta derecede saldığı anlamına geliyor. 2007 yılında yayınlanan bir araştırma, yatmadan dört saat önce pirinç yemenin insanların daha hızlı uykuya dalmasına yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. 

Virüsler hayvanlardan insanlara bulaşıyor sanıyorduk! Meğer durum tam tersiymiş! Araştırmada... Haberi Görüntüle

BADEM

Badem, kaliteli uyku için gerekli bir mineral olan magnezyum açısından zengin. Yapılan bir araştırma, vücudun magnezyum seviyeleri çok düşük olduğunda uyumanın zor olduğunu gösteriyor. Badem ayrıca, uyku kalitesini artıran amino asit triptofanı içeriyor. 

Bahar alerjisi en çok gençleri vuruyor! Uzmanlar belirtilerin iki yaşından... Haberi Görüntüle

MUZ

Muz, kasları gevşeten doğal maddeler olan potasyum ve magnezyum içerdiğinden insanların uyumasına yardımcı oluyor. Ayrıca, serotonin üretimi için gerekli olan triptofan ve B6 vitamini içeriyor. 

O vitamin yaşlı adamı öldürdü! Her şey 10 gün içinde... Haberi Görüntüle

KİRAZ

2014 yılında yapılan bir çalışmada, uykusuzluk çeken ve her gün vişne suyu içen insanlar, plasebo alanlara kıyasla her gece yaklaşık bir buçuk saat daha fazla uyudu. Kiraz, uyanıklık ve uyku saatlerimizi düzenleyen biyolojik saatimizden sorumlu kimyasal olan melatonin içeren az sayıdaki doğal gıdalardan biri. Uluslararası seyahat eden kişiler de, jetlag semptomlarını hafifletmek ve yerel saate uyum sağlamak için bazen melatonin kapsülleri alıyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading