Yandex Metrica

Mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı neden olur?

Mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı neden olur?

Mide ağrısı hemen hemen her yaş grubundan bireylerde görülebilen bir rahatsızlıktır. Mide ağrısı yemek yedikten sonra veya önce sol kaburganın altında, karında ya da sırtta oluşan ağrıya mide ağrısı denir. Mide ağrısına çoğunlukla mide yanması da eklenir. Peki mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı neden olur?

Sağlık

04.04.2024, 00:21

Mide ağrısına ne iyi gelir araması internette yapılıyor. Mide ağrısı; kolit, gastrit, reflü, ülser, mide kanseri, hazımsızlık, safra taşı gibi hastalıkları haber vermeye çalışıyor olabilir. Mide ağrısı, her bireyde olabilecek bir rahatsızlıktır. Mide ağrısı hafife alınmamalı ve bir doktora başvurulmalıdır. Peki mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı neden olur?

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

MİDE AĞRISI NEDEN OLUR?

Mide ağrısı sebepleri şunlar olabilir:

Stres
Gıda maddelerine karşı meydana gelen alerjik durumlar
Mide kanseri, gastrit, reflü gibi mide rahatsızlıkları
Hormonal değişiklikler
Psikolojik problemler
Aşırı yemek yeme, midenin aşırı şekilde dolması
Uzun süre aç durma
Aşırı yağlı ve baharatlı yemekler
Enfeksiyonlar
Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklar
Mide ile yemek borusu arasındaki kapakçıkta oluşan hasarlar sonucunda meydana gelen reflü belirtileri de mide ağrısı yapabilir.
Hamile olmak da mide ağrısı nedenleri arasında sayılır. Rahmin büyüyüp mideye yaptığı baskı, hormonsal değişimler, enfeksiyonlar hamilelikte mide ağrısı sebeplerindendir.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

MİDE AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Hayatı olumsuz olarak etkileyen mide ağrısı, büyük küçük herkeste görülebilir. Mide ağrısı için yeterli ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Günlük su tüketiminin çoğaltılması, fiziksel aktivilerin artırılması mide ağrısının geçmesinde yardımcı etkenlerdir. Mide ağrısı geçirmek için bazı yiyeceklerin düzenli yenmesi yararlı olabilir. Bu yiyecekler şunlardır:

Keten tohumu

Keten tohumunda yüksek oranda lif ve omega 3 bulunmaktadır. Keten tohumu mide şişkinliği ve kabızlığın engellenmesinde ve mide ağrısının geçmesinde önemli bir yiyecektir.

Zencefil

Zencefil, sindirim sistemini yatıştırır. Zencefil çayının tüketilmesi de mide ağrısına iyi gelecektir.

Çiğ patates suyu

Çiğ patates suyu mide ağrısına oldukça iyi gelir.

Nane

Mide rahatsızlıkları bazen irritabl bağırsak sendromu veya IBS'den dolayı olabilir. IBS; mide ağrısı, şişkinlik, kabızlık ve ishale sebep olabilen kronik bir bağırsak hastalığıdır. Nanenin bu semptomlara iyi geldiği bilinmektedir.

Yoğurt

Yoğurt probiyetik özelliğiyle vücudu hem enfeksiyonlardan korur hem de bağışıklığın kuvvetlenmesini sağlar. Yoğurt, mide ağrılarının geçmesinde yardımcıdır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading