Yandex Metrica

Metabolizma hızınız uçacak! Bu 5 çayı mutlaka deneyin

Metabolizma hızınız uçacak! Bu 5 çayı mutlaka deneyin

Zayıflamaya karar veren insanlar beslenme şekline fazlasıyla dikkat etmeye başlıyor. İşlenmiş, paketli ve kalorisi yüksek gıdalar bırakılırken metabolizmayı hızlandıran yiyecek ve içeceklerin tüketimi artıyor. Bu süreçte içilen çaylar da hayli etkili. İşte kilo vermeyi kafaya koyanların mutlaka tüketmesi gereken 5 çay.

Sağlık

16.03.2024, 04:11

Kilo verme sürecini hızlandıran en önemli unsur metabolizma hızı. Alınan sağlıklı gıdalarda bu hız artarken zararlı besinler oldukça yavaşlatıyor. Bazı çay türlerini içmek de, metabolizmayı iyileştirmeye ve kilo verme şansını artırmaya yardımcı oluyor.

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

YEŞİL ÇAY

Metabolizmanızı hızlandırırken size aynı zamanda rahatlama sağlayacak en önemli içecek yeşil çay. Bu içecek kilo kaybını artırıcı etkileri olduğu bilinen antioksidanlar içeriyor. 

Özellikle egzersiz sırasında yağ yakımını artırmaya yardımcı olduğu gösterilen bir tür antioksidan olan kateşinlerle yüklü.
Yapılan bir çalışma, 12 hafta boyunca yeşil çay özütü alan kadınların daha fazla kilo kaybına ve daha ince bel çevresine sahip olduğunu ortaya koydu. 

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

BEYAZ ÇAY

Bu çay çeşidi, yeşil ve siyah çaylarla aynı bitki ailesinden geliyor. Az miktarda kafein ve bir dizi yararlı antioksidan içeriyor. Yapılan bir incelemeye göre, beyaz çay metabolizmanızı potansiyel olarak %4-5 oranında artırabilir. 
Beyaz çay ayrıca yeşil çayda da yaygın olarak bulunan metabolizmayı hızlandıran bileşik EGCG'yi içerir. 

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

ZENCEFİL ÇAYI

Mide bulantısını, ağrıyı hafifletmeye ve kan basıncını ve koroner kalp hastalığını yönetmeye yardımcı olduğu bilinen zencefil, aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olur. İçeriğindeki Zencefilol ve shogaol olarak bilinen bileşikler vücuttaki serbest radikal hasarını azaltan bir antioksidan etki yaratır. Bu hasar, obeziteye hem neden olabilen hem de şiddetlendirebilen oksidatif stresin artmasına neden olur. 

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

SİYAH ÇAY

Siyah çay sadece enerji artışı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda onu metabolizma için en iyi çaylardan biri yapan faydalı besinlerle doludur. Bu çay, vücuttaki fazla kaloriyi veya yağ yakımını destekleyerek metabolizmayı hızlandırdığı ve kilo vermeye yardımcı olduğu gösterilen flavonlarla dolu.

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

MATCHA ÇAYI

Bir yeşil çay türü olan Matcha, kafein, antioksidanlar ve antienflamatuar özellikler içeren popüler, yüksek kaliteli bir Japon çayı. Yapılan çalışmalarda antrenmandan önce bir fincan matcha çayı içmenin metabolizmayı ve yağ oksidasyonunu hızlandırdığı, bunun da kilo vermeye yardımcı olabileceği gösterilmiş. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading