Yandex Metrica

Mesai saatleri içinde 2 tane ayran içerseniz ne olur?

Mesai saatleri içinde 2 tane ayran içerseniz ne olur?

Milli içeceğimiz olan, tüm bölgelerimizde yaz ya da kış fark etmeksizin afiyetle tüketilen ayran; Türk mutfağının olmazsa olmaz içecekleri listesinde başı çekiyor. Peki ayran içemnin vücudumuza ne gibi etkileri var? İşte cevabı...

Sağlık

12.03.2024, 17:19

Mill içeceğimiz ayran Türk mutfağı için vazgeçilmezlerin başında yer alıyor.
Kebap, etli yemekler, pilav gibi pek çok yemekle eşsiz bir uyum sergileyen, yoğurda bir miktar su katılması ile elde edilen bu enfes lezzet; bizi serinletmenin yanı sıra birçok faydasını da beraberinde getiriyor. Ancak bazı zamanlarda fazla tüketim de vücut için zararlı olabiliyor

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

AYRANIN FAYDALARI

1 bardağı sadece 114 kalori olan ayran; bol miktarda protein, A vitamini, B12 vitamini, C, D, E, K vitaminleri, potasyum ve sodyum içeriyor.

Tok tutucu bir özelliğe sahip olan ayran; düşük kalorisi ile zayıflamanıza yardımcı oluyor. Bu yüzden diyet listelerinde ayran sıklıkla yer alıyor.

Sindirimi iyileştirerek, kabızlığa iyi geliyor. Sütün aksine kişide herhangi bir laktoz intoleransına yol açmadığından mideyi hiçbir şekilde rahatsız etmiyor. Aksine mide ağrılarına iyi gelerek, mideyi rahatlatıyor.

Kalsiyum, vitamin ve mineral kaynağı olarak gençler ve çocuklar tarafından düzenli tüketildiğinde kas ve kemikleri güçlendiriyor.

Kaslarda ve kemiklerde erken yaşlarda erime ve kırılma riskini azaltıyor.

Kalp krizi, ani inme ve felç geçirme olasılığınızı büyük oranda düşürüyor.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

AYRAN İÇMENİN ZARARLARI

Pek çok faydası bulunan ayranın aşırı tüketimi, bazı yan etkilere yol açabiliyor. Örneğin midedeki asit salgılanımının artmasına bağlı olarak, gastrit ve reflü semptomlarında artış görülebiliyor.

Kişide mide yanması, karında şişkinlik vb. semptomlara rastlanabiliyor.

Özellikle tuzlu ayranın fazla tüketimi, tansiyonu yükselttiğinden tansiyon hastalarının tuzlu ayran tüketmekten mutlaka kaçınmaları gerekiyor.

Mesai saatlerinde yemekle birlikte art arda 2 bardak veya daha fazla ayran içmeniz uykunuzu getirerek veriminizi düşüreceğinden tavsiye edilmemektedir. 

Yağlı yoğurtla yapılan ayranın aşırı tüketimi, kilo alımına yol açabildiğinden ayranı mutlaka yağsız yoğurtla hazırlamalısınız!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading