Yandex Metrica
SON DAKİKA
Menopozun 62 ayrı belirtisi var! İngiltere'de yapılan araştırmanın sonuçları şaşırtıyor!

Menopozun 62 ayrı belirtisi var! İngiltere'de yapılan araştırmanın sonuçları şaşırtıyor!

Kadınlar arasında menopoz belirtileri benzerlik gösterse de aslında tam 62 semptom var bu dönemin yaklaştığını gösteren. Sıcak basması, gece terlemesi, yorgunluk ve uyku güçlüklerinin yanı sıra eklem sertliği, kolajen kaybı ve öfke nöbetleri de az dillendirilen menopoz belirtilerinden bazıları. İşte İngiltere'de yapılan araştırmanın detayları...

Sağlık

05.02.2024, 21:42

Menopoz belirtileri nelerdir? Az bilinen menopoz belirtileri nelerdir? İşte cevaplar...

Kadınlar menopozu yalnızca beş semptomla ilişkilendiriyor. Bunlar, sıcak basması, gece terlemesi, yorgunluk, uyku güçlükleri ve düzensiz adet dönemleri.  

İngiltere'de bugüne kadar yapılan en büyük çaplı araştırma ise menopozun tam 62 farklı belirtisi olduğunu ortaya koyuyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KULAK ÇINLAMASI, ZAYIF KEMİKLER

Menopoz uzmanı Dr. Naomi Potter öncülüğünde yapılana araştırmada, kulak çınlaması, idrar yolu enfeksiyonları, vücut kokusundaki değişiklik, zayıf kemikler ve huzursuz bacaklar gibi diğer rahatsızlıkların da bu dönemle ilişkilendirilebileceği iddia ediliyor.

Faydalı diye tüketiyoruz ancak fazlası felç bırakıyor! Kalp bile kötü... Haberi Görüntüle

ALERJİ VE CİLT SORUNLARI

Son reglden 12 ay sonra tamamen başlayan manopoz belirtileri arasında artan alerjiler, kalp çarpıntısı ve ağız sağlığındaki değişiklikler de var. idrar kaçırma, cilt sorunları veya kalp çarpıntısı gibi daha olağandışı semptomlar da yine bu dönemin habercisi. 

Hamilelikte iyotsuz tuz yerseniz sonucu bu olur! Bebeğin IQ'sunu etkiliyor Haberi Görüntüle

BAŞ DÖNMESİ VE MUTSUZLUK

Araştırmaya katılann kadınların yüzde üçü menopoz döneminde baş dönmesi, güven kaybı veya neşe kaybı yaşadığını dile getiriyor. 

Avustralyalı doktorlar açıkladı! Uzun süreli Kovid diye bir şey yok! Haberi Görüntüle

İŞTE MENOPOZUN İLGİNÇ BELİRTİLERİ

Geniş çaplı bu araştırmaya imza atan Dr. Naomi Potter, menopozun belirtilerini şu şekilde sıralıyor: 
Çarpıntı, göğüs ağrısı, göğüslerde hassasiyet, kaşınan cilt, kuru cilt, gül hastalığı, akne, ince deri, kollajen kaybı, ağlama nöbetleri, bilinç kararması, hafıza kaybı, zayıf konsantrasyon, kelime bulmada zorluk, endişe, düşük ruh hali, kötüleşen PMS, öfke, sinirlilik, baş ağrısı, migren, eklem ağrısı, eklem sertliği, vajinal kuruluk, vajinal akıntı, vulva kaşıntısı, perine kaşıntısı, vajinal elektrik şokları, pamukçuk artışı, BV'de artış, düşük libido, yüksek libido, kilo artışı, kafa derisi saç dökülmesi, hızlı tüylenme, idrar yolu enfeksiyonları, idrarını tutamamak, idrar aciliyeti, gece uyanmaları, cinsel işlev bozukluğu, göğüste sıkışma, kabızlık, mide reflüsü, tükenmişlik, gece terlemeleri, ateş basması, soğuk basması, kas kaybı, kulak çınlaması, kuru gözler, sulu gözler, yanan ağız, diş eti hastalığı, ayak ağrısı, uykusuzluk, histamin duyarlılığı, alerjiler ve vücut kokusu değişikliği...

Kalp krizini önleyen sekiz altın kural! Sadece bir tanesi bile... Haberi Görüntüle

ÖSTROJEN TEDAVİSİ DÜŞÜNÜLEBİLİR

Erken menopozda uygulanacak en etkili tedavi ise östrojen takviyesi. Herhangi bir nedenle hastanın rahmi alınmış ise tek başına, diğer durumda ise progesteron eklenerek uygulanıyor. Tedavi ardışık ya da devamlı uygulanabiliyor ağızdan ya da cilde yapıştırma şeklinde olabiliyor. 

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

MENOPOZ DÖNEMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 

  • Kadınlar için bu dönemde bol bol spor yapmalı.
  • Zararlı kimyasal maddelerden uzak durmalı. 
  • Stresten kaçınmalı. 
  • Balık, ceviz, fındık, brokoli, domates, biber, havuç, üzüm, çilek gibi yüksek antioksidan besinler tüketmeli.
  • Kalsiyumu yüksek gıdalar tercih etmeli.
  • Bol bol güneşlenip D vitamini almalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading