Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Menopozdaki kadınlar mutlaka kullansın! Kemikleri koruyor ve uykuyu düzenliyor

Menopozdaki kadınlar mutlaka kullansın! Kemikleri koruyor ve uykuyu düzenliyor

Kadınların adetten kesilmesi olarak bilinen menopoz dönemi bazı kişilerde zorlu olabiliyor. Kemiklerde ağrı, uyku problemleri ve depresyona neden olan bu durum magnezyum ağırlıklı beslenerek veya takviyeler alarak bahsi geçen sorunları kolay atlatabilir. Magnezyum aynı zamanda kalp hastalıklarını da önleyici özellikte bir mineral.

Sağlık

23.01.2024, 20:29

Magnezyum genç yaşlarda vücut tarafından kemiklerde depolanır ancak zamanla azalmaya başlar. Yaş ilerledikçe bu minerali takviye olarak almak gerekiyor. 

Çünkü magnezyum kalp atış hızını düzenliyor ve kemik sağlığını koruyor. Vücuttaki seviyesinin düşmesi kemik yaralanmaları riskini ve osteoporoz gibi bozuklukların gelişme riskini artırıyor. 

Doktorlar uyarıyor: Plastik kapları mutfaktaki iki noktadan uzak tutun! Haberi Görüntüle

MENOPOZ DÖNEMİNDE KEMİK KAYBINI ÖNLÜYOR

Bilimsel araştırmalar, magnezyumun özellikle menopoz dönemi ve sonrasında kadınlar için faydalı olduğunu gösteriyor. Çünkü menopoz sırasında kadınlarda kemik kaybı artıyor ve bu mineralin takviyesi osteoporoz ve diğer kemik problemlerini önlüyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

UYKUSUZLUK SORUNLARINI ORTADAN KALDIRIYOR

Menopozdaki kadınların yaklaşık %25'i uyku sorunları yaşıyor. Uykusuzluk ve sıcak basması nedeniyle uyumakta güçlük çekmenin nedeni ise hormonal değişiklikler. Araştırmalar, magnezyum takviyesinin tüm yaşlı yetişkinlerde uyku kalitesini ve miktarını olumlu yönde etkileyebileceğini gösteriyor. 

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

DEPRESYON RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR

Bazı çalışmalar magnezyum ve depresyon arasında da bir bağlantı bulmuş. Yüksek magnezyum ve çinko seviyelerine sahip menopozdaki kadınların daha az şiddetli depresyon yaşadığı ortaya çıkmış. 

Akdeniz Diyeti sizi şişmanlatabilir! Peki neden? Akdeniz Diyeti yaparken nelere... Haberi Görüntüle

KALP HASTALIKLARINDAN KORUYOR

Öte yandan kadınlarda kardiyovasküler hastalığa yakalanma riski 50 yaşından sonra yani menopoz döneminde artıyor. Düşük magnezyum seviyeleri de, anormal kalp atışı, kalp durması, kalp yetmezliği, hipertansiyon ve felç gibi kardiyovasküler sağlık sorunlarıyla ilişkilendiriliyor. Bu nedenle menopoz döneminde magnezyum takviyesinin kadınların kardiyovasküler sağlığını iyileştirdiği ve kalp hastalığına yakalanma riskini azalttığı düşünülüyor. 

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

HANGİ GIDALAR MAGNEZYUM İÇERİYOR?

Yeşil yapraklı sebzeler, taze meyveler, tahıllar ve kuruyemişler magnezyum açısından hayli zengin. Badem, muz, esmer pirinç, kaju, keten tohumu, ıspanak, yulaf, kabak çekirdeği, ay çekirdeği de bu mineral yönünden oldukça zengin. 

Öte yandan kadınlarda yüksek magnezyum seviyeleri ölümcül kardiyak aritmilere yol açabilir. Böbrek hastalığı olan kişilerin de vücutlarındaki fazla magnezyumu atamamaları nedeniyle toksisite yaşama olasılığı daha yüksek. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading