Yandex Metrica

Meğer kanser sinsi sinsi böyle geliyormuş! Soda içerek geçer sanıyoruz ama işin iç yüzü öyle değil

Meğer kanser sinsi sinsi böyle geliyormuş! Soda içerek geçer sanıyoruz ama işin iç yüzü öyle değil

Herhangi bir hazımsızlık veya şişkinlikte çoğumuzun ilk sarıldığı şey sodalar oluyor. Ancak o anlık bir sodayla geçiştirilen bu rahatsızlıkların sebebi daha ciddi bir hastalık olabilir. Karın şişkinliği ile kendisini belli eden karaciğer kanseri bu hastalıklardan en sinsi ilerleyenlerinden. İşte bir sodayla asla geçiştirilmemesi gereken karaciğer kanserinin belirtileri.

Sağlık

15.03.2024, 22:07

Ölümcül ve hızlı ilerleyen bir hastalık olan kanser neredeyse her organda görülebiliyor. Nüksettiği yerde farklı belirtilere yol açan hastalık bazen sinsi bir şekilde ilerliyor. Tıpkı karaciğerde ortaya çıkan gibi. 

Karın boşluğunun sağ üst, diyaframın alt ve midenin üstünde bulunan karaciğer savunma ve sindirim sistemi üzerinde birçok işleve sahip. Ancak bazı nedenlerden dolayı karaciğerde ciddi hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Öyle ki kişi hastalığın nedenini bile anlayamayabiliyor. Ta ki bazı belirtiler artık rahatsızlık verir hale gelene kadar.

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

HER ŞİŞKİNLİK HİSSİNDE SODA İÇMEYİN 

Kişi, şişlik, hazımsızlık gibi sorunlar yaşayınca ilk olarak soda içiyor. O an için bir rahatlama sağlayan bu içecek, karaciğerde ortaya çıkan kanserli hüclerin anlaşılmasını geciktiriyor. 

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Haberi Görüntüle

KARACİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Karaciğer kanserini düşündüren en önemli belirti karın şişliği. Bunun sebebi bağırsak gazındaki artış. Karın bölgesinde bulunan organlar zarar görünce karın şişmeye başlıyor. Bunun dışında ani kilo kaybı, uzun süren iştahsızlık ve az yeme durumunda ortaya çıkan tokluk hissi, sürekli hasta ve yorgun hissetme, karın ağrısı, dışkı renginde farklılık, yüksek ateş, kaşıntı, terleme ve ciltte sarılık gibi belirtiler bu hastalığın en önemli belirtilerinden. 

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

HASTALIK NASIL TEDAVİ EDİLİYOR?

Hastalığın tanısı ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans ile konulabilir. Tedavisinde ise hastalığın meydana geldiği karaciğerin tümörlü bölümü ameliyatla çıkarılır. Bunun yanı sıra karaciğer nakli de düşünülebilir. Cerrahi işlemin uygulanamayacağı hastalarda ise kemoterapi, radyoterapi, tümörün yakıldığı ablasyon tedavisi veya mikroküre ile nükleer tıp tedavileri kullanılabilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading