Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Maymun çiçeği virüsü Monkeypox nedir, belirtileri nelerdir? Monkeypox virüsü öldürür mü?

Maymun çiçeği virüsü Monkeypox nedir, belirtileri nelerdir? Monkeypox virüsü öldürür mü?

İngiliz hükümeti geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir bildiri ile halkı nadir görülen viral enfeksiyon olan maymun çiçeği virüsü hakkında uyarmıştı. Peki, Maymun çiçeği virüsü Monkeypox nedir, belirtileri nelerdir? Monkeypox virüsü öldürür mü? İşte detaylar...

Sağlık

23.01.2024, 19:15

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Birleşik Krallık'ta bir maymun çiçeği vakasının doğrulandığını açıkladı. Hal böyle olunca vatandaşlar, "Maymun çiçeği virüsü Monkeypox nedir, belirtileri nelerdir? Monkeypox virüsü öldürür mü?" sorularının yanıtlarını arar oldu. İşte ayrıntılar...

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI NEDİR?

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Hastalık Kontrol Merkezlerine (CDC) göre, maymun çiçeği virüsü enfeksiyonun neden olduğu nadir bir hastalıktır. 

"Sigarayı bırakırsam kilo alırım" iddiası çürütüldü! Araştırma durumun tam tersi... Haberi Görüntüle

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ateş, döküntü, şiddetli baş ağrısı, sırt ağrısı, kas ağrıları (miyalji), şiddetli asteni (enerji eksikliği) ve şişmiş lenf düğümleri, maymun çiçeği ile ilişkili en yaygın semptomlardır.

Yeni çalışmalara göre o cihazın kullanımı beyin tümörü riskini artırmıyor!... Haberi Görüntüle

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ TEDAVİSİ VAR MI?

WHO’ya göre, şu anda maymun çiçeği için önerilen spesifik bir tedavi yoktur. Çiçek hastalığına karşı aşılamanın, hastalığı önlemede yaklaşık yüzde 85 oranında etkili olduğu bulunmuştur. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading