Yandex Metrica
SON DAKİKA
Lyme hastalığı nedir, belirtileri neler? Lyme hastalığı tedavisi var mı?

Lyme hastalığı nedir, belirtileri neler? Lyme hastalığı tedavisi var mı?

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, Lyme hastalığına yakalandı. Haberin ardından hastalığın detayları araştırılıyor. Peki Lyme hastalığı tedavisi var mı? Lyme hastalığı nedir, belirtileri neler? İşte detaylar...

Sağlık

23.01.2024, 20:02

Filistin asıllı ABD'li model Bella Hadid, Lyme hastalığı nedeniyle hastanelik oldu. Ünlü model, sosyal medyada yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Hadid'in paylaşımı sonrası Lyme hastalığıyla ilgili bilgiler merak konusu oldu. Peki Lyme hastalığı nedir, tedavisi var mı? Lyme hastalığı belirtileri neler? İşte Lyme hastalığı belirtileri...

Erkekler mi daha erken yaşlanır yoksa kadınlar mı? Araştırmanın sonucu... Haberi Görüntüle

LYME HASTALIĞI NEDİR, BELİRTİLERİ NELER?

Lyme hastalığı, enfekte olan kenelerin ısırması sonucunda bulaşan Borrelia burdorferi bakterisi nedeniyle ortaya çıkar. Başlangıçta kenenin ısırdığı bölgede oluşan kızarıklıkla sinyal verir. Hastalık daha sonra şiddetli hale gelir. 

Kenenin ısırıldığı bölgede ilk başta kırmızı bir yumru oluşur. Belirti ve semptomlar ise kişi enfekte olduktan sonra 3 ya da 30 gün içinde ortaya çıkar. Hastalığın önemli belirtileri şöyle:

- Ateş
- Döküntü
- Yorgunluk
- Titreme
- Vücut ağrıları
- Baş ağrısı
- Kas ağrıları
- Boyun sertliği
- Lenf düğümlerinde şişlik
- Uyku bozuklukları
- Konsantrasyon zorlukları

Bu yiyecekleri sürekli yiyen erkekler riskte! Ölümcül hastalık görülme olasılığını... Haberi Görüntüle

LYME HASTALIĞI TEDAVİSİ VAR MI?

Lyme hastalığının tedavisi bulunduğu evreye göre değişiklik gösterir. Hastalık ilk aşamasındaysa antibiyotik tedavisi uygulanır. Ancak ileri evredeyse farklı antibiyotiklerle birlikte Nonsteroidik Anti-Enflamatuar ilaçlar kullanılır. Hastalığın 2. evresinde eklem ve artan kalp şikayetlerini önlemek için antibiyotik ve diğer tedavi yöntemleri tercih edilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading