Yandex Metrica

Lokman Hekim'den şifa kaynağı 10 besin! Maydanozun sapını atmayın! Öyle bir faydası var ki...

Lokman Hekim'den şifa kaynağı 10 besin! Maydanozun sapını atmayın! Öyle bir faydası var ki...

Lokman Hekim, tıp alanında hekimliğin atası olarak biliniyor. Lokman Hekim'in tüm bitkilerin özünü iyi bildiği tartışılmaz bir konu. Lokman Hekim'in tavsiye ettiği 10 şifa kaynağı besini sizler için haberimizde derledik.

Sağlık

13.02.2024, 22:51

Lokman Hekim, tıp alanında hekimliğin atası olarak biliniyor. Lokman Hekim'in tüm bitkilerin özünü iyi bildiği tartışılmaz bir konu. Lokman Hekim'in şifa kaynağı olarak belirlediği 10 besini sizler için haberimizde derledik. İşte o besinler ve faydaları...

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

1- ÇÖREK OTU

Çörek otunun tarihi eskilere dayanıyor. Her dönemde faydalı besin olarak bilinen çörek otu çeşitli şekilde tüketilen bir baharattır. Çörek otunun vücuda faydaları saymakla bitmez. Peygamber Efendimiz(SAV), çörek otunun her hastalığın ilacı olduğunu haber vermiştir. İşte çörek otunun faydaları;

- Mide dostu olan çörek otu hazmın kolaylaşmasına destek verir.
- Regl döneminde oluşan ağrıları ve çeşitli sorunları hafifletir.
- Erken menopozu engeller ve kadınlık hormonunu güçlendirir.
- Romatizma hastalıklarını iyileştirir.
- Böbrekleri temizleyen çörek otunun idrar söktürücü özelliği vardır.
- Baş ağrısı ve migren rahatsızlıklarına iyi gelir.
- Gribal enfeksiyonlarla savaşır ve bağışıklığı kuvvetlendirir.

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

2- HURMA

Hurma, dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının meyvesi olarak bilinmektedir. Binlerce yıldır Ortadoğu’nun temel gıdası olan hurma, son yıllarda oldukça popüler hale gelerek sıkça tüketilmeye başlandı. Hurma aç karnına tüketilmelidir.

- Kalp dostu bir besindir. Kalp ritmini düzenlemeye yardımcı olur.
- Güçlü bir antioksidandır.
- Demir sayesinde demir eksikliği tedavisi için takviye bir besin olabilir.
- Katarakt hastalığı riskini düşürür.
- İçinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklığımızı güçlendirerek vücudumuzu mikroplara karşı korur.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

3- ISIRGAN OTU

Ne kadar taze olursa tedavi ederken ki gücü o kadar fazla olur. Kışın tüketimi için Mayıs ayında toplanması lazım. 

- Vücutta biriken toksinlerin dışarıya atılmasını sağlar.
- Böbrek taşı oluşumunu engeller.
- Baş ağrısına iyi gelir.
- Vücuttaki ödemin azalmasında yardımcı olur.
- Kan dolaşımının düzene girmesinde ve artmasında etkilidir.
- Kalp sağlığı için faydalıdır.
- İdrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirir.
- Solunum problemleri yaşayan kişilerin tüketilmesi önerilir.
- Alerjen sorunu olan kişilerin tüketilmesi önerilir.
- Gut hastalığı olan kişiler tarafından kullanılması iyidir.
- Kireçlenme ve eklem ağrısı yaşayan kişiler çay olarak tüketebilir.
- Prostat problemi olan erkeklerin tüketmesi faydalıdır.
- Kemik sağlığına iyi gelir.
- Saç sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Saç köklerini besleyerek saç derisinin hava almasını sağlar. Böylelikle saçlar daha hızlı ve gür bir şekilde uzar. Aynı zamanda saçın yıpranmış görüntüsünü de iyileştirir.
- Cilt sağlığı üzerinde faydaları bulunur.
- Saç dökülmesi problemlerinde azalma sağlaması için kullanılabilir. 

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

4- MAYDANOZ

Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten) kaynağıdır. Bu özelliği ile görem gücüne, kılcal damar sistemine, adrenal bezine ve troid bezine iyi gelir.

- Yaprakları ve sapı antiseptik olup gaz giderici etkisi vardır.
- Araştırmalara göre, diyabeti olanlarda kan şekeri düzeyini düşürmeye yardımcı olduğu kanıtlandı. Ancak araştırmalar sürüyor.
- Maydanozun beta karoten ve C vitamini içeriği sayesinde anti-inflamatuar özelliği bulunuyor. Böylelikle artrit kontrolünde önemi bir yere sahiptir.
- Diş ve diş eti hastalıklarına karşı koruyucu görev görüyor. Ağız kokusunun giderilmesinde de etkilidir.
- Maydanoz içeriğindeki beta karoten sayesinde ileri yaştaki kişilerde retina sağlığını koruyor. A vitaminin iyi kaynağı olan maydanoz göz sağlığını koruyucu etki gösteriyor.
- Maydanoz deyince bağışıklık sistemini akla geliyor. İçeriğindeki A, C, K vitaminleriyle folat, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, A vitamini lenfosit ve beyaz kan hücreleri üzerinde doğrudan etkilidir. Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir.
- Ciddi bir hastalığın nedeni olmadığı takdirde mide bulantısına iyi geliyor.
- Karaciğeri zehirli maddelerden temizlemek için yardımcıdır.
- Antioksidan içeriği yüksek olan maydanoz aynı zamanda kalp sağlığı ve kansere karşı da koruyucudur.
- A vitamininin öncül maddesi beta karoten ve C vitamini içeriğinden dolayı antioksidan özelliğe sahip olan maydanoz serbest radikallerin oluşumunu engelliyor.
- Maydanoz aynı zamanda kalp sağlığı ve kansere karşı da koruyucu etki gösteriyor. Folik asit içeriği sayesinde kalp dostu olarak nitelendiriliyor, çünkü kalp krizi riskini artıran homosistein miktarının azalmasında yardımcı oluyor. Diüretik etkisi sayesinde tansiyon düşürücü etkisi bulunuyor. Glutatyon transferaz enzimini aktive ederek, oksitlenmiş moleküllerle savaşarak kansere karşı koruyucu fonksiyon üstleniyor. Ayrıca içerisindeki K vitamini ve demir bakımından zengin olan maydanoz, vücuttan toksinlerin atılması sağlıyor ve kanı temizliyor. Karaciğeri zehirli maddelerden temizlemek için de yardımcı oluyor.

Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Haberi Görüntüle

5- NANE

Nanenin sağlığa faydaları say say bitmez. Özellikle; sindirimi rahatlatmak, kilo vermeye yardımcı olmak, mide bulantısını önlemek, yorgunluk ve baş ağrısından kurtulmak faydaları arasında. Nane ayrıca astım, hafıza kaybı ve cilt problemlerinin tedavisinde de kullanılmakta.

- İrritabl barsak sendromu (IBS), yaygın bir sindirim sistemi hastalığıdır. Mide ağrısı, gaz, şişkinlik ve bağırsak alışkanlıklarındaki değişiklikler gibi sindirim semptomları ile karakterizedir. IBS tedavisi sıklıkla diyet değişiklikleri ve ilaç alımını içermesine rağmen, araştırmalar bitkisel yağı olarak nane yağı almanın da faydalı olabileceğini göstermektedir. Nane yağı, sindirim sistemi kasları üzerindeki rahatlatıcı etkileri ile IBS semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğu düşünülen mentol adı verilen bir bileşik içerir.

- Nane içindeki aktif yağ olan mentol, hazımsızlığı gidermeye yardımcı olan ve ayrıca mideyi rahatlatmaya yardımcı olan antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

- Nane oksidatif stresin neden olduğu hücresel hasarı azaltabilecek antioksidan benzeri özelliklere sahip fito-besinler içerir.

- Nane, burun, boğaz, bronşlar ve akciğerlerdeki tıkanıklığı temizler. Solunum yollarına ek olarak, nanenin anti-enflamatuar özellikleri de kronik öksürüğün neden olduğu tahrişi hafifletir.

- Nane güçlü bir adaptojenik bitkidir ve baş ağrısını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Güçlü ve ferahlatıcı nane yağı baş ağrısını hafifletebilir. Ayrıca nane yağı alına ve buruna sürüldüğünde baş ağrıları ve mide bulantısını iyileştirmede etkilidir.

- Nane; yapraklarındaki antiseptik özelliklerin varlığı nedeniyle nefesinizi anında tazelemeye yardımcı olabilir. Ayrıca ağız içindeki bakteri üremesini önler ve dişlerdeki plak birikimini temizler. Piyasadaki pek çok diş macununun nane bazlı olmasının nedeni budur.

- Nane, besinlerin daha iyi emilmesini kolaylaştırmaya yardımcı olan sindirim enzimlerini uyarır. Vücut besinleri uygun şekilde özümseyebilir ve emebilirse bu daha iyi metabolizma anlamına gelir ve daha hızlı bir metabolizma kilo kaybına yardımcı olur.

- Nane sivilce ve sivilce tedavisi için geleneksel bir ilaçtır. Akne eğilimli cilt üzerinde harikalar yaratan güçlü anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Nane yaprakları, sivilcelerle mücadelede mükemmel olan salisilik asit içerir. Naneden elde edilen nane suyu etkili bir cilt temizleyici olarak işlev görür. Yüksek miktardaki antioksidanlar, serbest radikal aktiviteyi önlemeye yardımcı olarak size daha sağlıklı, temiz ve genç bir cilt sağlar. Naneyi yüz maskesi şeklinde de kullanabilirsiniz. Bunun için ezilmiş nane yaprakları ve balı karıştırın. Cildinize uygulayın ve 20 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

6- KIZILCIK FAYDALARI

Ekşi, buruk tadıyla dikkat çeken ve bu nedenle de genellikle çeşitli formlarda tüketilen kızılcık meyvesi tam bir vitamin deposu olma özelliğini taşır. İçeriğinde bulunan C vitamini başta olmak üzere A, E, K, B vitaminleriyle potasyum, magnezyum, bakır, kalsiyum ve demir ile insan sağlığı için oldukça yararlı bir meyvedir.

- Kan basıncını dengelemeye yardımcı olur yüksek tansiyonu önler. Bu iki özelliği ile de kalp ve damar hastalılarına yakalanma riskini azaltır.
- Kalp ve damar hastaları, felç ve kalp krizi geçirenlerin iyileşme sürecini hızlandırır.
- Kızılcık ve şeker hastalığı arasında olumlu bir ilişki vardır. Kızılcık tüketiminin diyabeti ve kolesterol yüksekliğini önlediğini gösteren çalışmalar vardır.
- Kızılcık bitkisinin faydaları arasında vücudun gücünü artırması da vardır. Kızılcık kirazı bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı direncini artırır ve vücudu mikroplardan korur.
- Kızılcık bilimsel faydaları tez çalışmalarına da konu olmuştur. Antioksidan maddeler içeren kızılcık, vücutta yer alan zararlı maddelerin dışarıya atımını kolaylaştırır.
- Kızılcığın içeriğinde yer alan melatonin hormonu, uykusuzluk problemini önlemede etkindir uyku düzenini sağlar ve vücudun biyoritmini düzenler.
- Kızılcıkta yer alan proantosiyanidin maddesi diş etlerinin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak dişleri korur. Özellikle tartar, plak gibi diş rahatsızlıklarını engeller ve asitli yiyecek tüketimi sonucu dişlerde görülen rahatsızlıkları minimuma indirir.
- Vücutta oluşan iltihapların tedavisinde önemli rol oynar. Yaraların daha çabuk iyileşmesine katkıda bulunur ve idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkindir.
- Kanser hücrelerinin oluşumunu ve oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını önler.
- Aşırı yemek yeme ve yediklerini sindirememe problemlerini ortadan kaldırır. Hatta ülser gibi mide rahatsızlıklarının üstesinden gelmeye yardımcı olur.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

7- BADEM

Kabuklu yemişlerin en çok posa içerenlerinden biri olan bademi çiğ tükettiğinizde pek çok faydasını göreceksiniz.

- Sinirleri güçlendirir.
- Göğüs hastalıklarını önler.
- Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
- Hamilelerin sütünü arttırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur .
- Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.
- Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
- Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.
- Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.
- Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

8- CEVİZ

Ceviz sadece tat vermesinden ziyade insan sağlığı içinde oldukça yararlı bir besindir. Özellikle kalp ve damar hastaları cevizi sıklıkla tüketmektedir. 

- Cevizin içerdiği hem tekli hem çiftli doymuş yağlar yükselen kolesterol seviyesini düşürür.
- Lipoprotein kolesterol seviyesini düşürür.
- Ayrıca arterlerin sağlıklı kalmasını sağlar.
- Kalp krizine neden olan kan pıhtılaşması riskini azaltır.
- Omega 3 yağ asitleri açısından zengin olduğu için tehlikeli kalp ritimlerini engeller.
- Ceviz doyurucu besinler içerdiği için tok tutar.
- Diyabeti yavaşlattığı düşünülmektedir. Diyabet hastalarının kalp hastalığına da yakalanma riskini düşürmektedir.
- İçerdiği E vitamini arterlerde meydana gelebilecek plak oluşumlarını engeller.
- Kanın pıhtılaşmasını engeller. Kan dolaşımı bu sayede iyi olur.
- Günlük tüketilen ceviz kolesterolü düşürür.
- İyi kolesterol seviyeni yükseltir ve kötü kolesterol yükselmesine engel olur.
- Cevizin içerdiği kalori kemiklerin güçlenmesine katkı sağlar.
- Sinir sitemlerine olumlu yönde etki yapar.
- Stres ile mücadelede eder.
- Uyku sorunu olanlar için yararlıdır.
- Her gün 2-3 ceviz tüketimi cildin elastikliğini arttırır.
- Ciltteki hücrelerin canlı kalmalarına yardımcı olur.
- Erkeklerde sperm sağlığı ve üretkenliğini artırır.
- Ceviz diş taşı temizlemede de oldukça iyidir.
- Beyin fonksiyonlarının gelişimini destekler.
- Gut hastalığının tedavisine yardımcı olur.
- Alzheimer, kanser gibi oksidatif stres sonucu oluşan hastalıkları önleyici etkisi vardır.

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

9- DOMATES

Patlıcangiller ailesinin en faydalı üyesi olan domates içerisinde demir, potasyum, kalsiyum, fosfor mineralleri ve A,B,C vitaminlerini bulunduran oldukça faydalı bir besindir.

- Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyan domates aynı zamanda felç riskini de en az indirger.
- C vitamini yönünden zengin olan domates bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve grip benzeri virütik hastalıklara karşı korur.
- Safra ve böbrek taşlarının düşürülmesine destek olur.
- Domatesin % 85’inde bulunan likopen kolesterolü düşürür, akciğer, rahim, prostat, serviks, göğüs kanserlerine karşı koruyucu özelliği vardır.
- Damar sertliğine iyi gelir.
- Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı giderir.
- Kalorisi oldukça düşük olduğundan diyet yapanların vazgeçilmezidir. Kalori kontrolü yaparken vücudunuzun mineral ve vitamin eksikliğini giderir.
- Kolesterolü düşürür, yağ asitlerini dengeler.
- Cilde tazelik kazandırır.
- Domates, yağ yakımını % 30 arttıran aminoasitlerin salgılanmasını tetikler.

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

10- ENGİNAR

Karaciğer sağlığına olan faydası ile bilinen enginarın vücudumuza birçok faydası bulunuyor.

- Enginar lezzetinin yanı sıra antioksidan açısından da oldukça zengin bir ilkbahar sebzesidir. Bu yüzden metabolizmanın güçlü ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bu özelliği ile serbest radikal hücrelerine karşı savaşarak kanser riskinin azalmasında yardımcı olur.
- Enginarın içeriğinde bulunan HDL ve omega -3 yağ asitlerinin kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğu noktasında araştırmalar bulunmaktadır. Bu yüzden kalp sağlığı için de faydalı bir sebzedir.
- Enginarın en bilinen özelliği karaciğere iyi gelmesidir. İçeriğinde bulunan silimarin ve sinarinin antioksidanları ve toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.
- Bağırsakların daha sağlıklı ve düzenli çalışmasında yardımcı olur. Böylelikle hazımsızlık ve kabızlık gibi problemler kişilerin hayat kalitesini düşürmez. - Ancak fazla tüketim ile tam tersi olabilir.
- Lif açısından da zengin olduğu için kilo vermek isteyen kişiler tarafından diyet ve sağlıklı beslenme süreçlerinde tüketilebilir.
- Enginar folik asit açısından zengindir. Bu yüzden hamile kadınlar tarafından tüketilmesi önerilir.
- Mineral içeriği bulunan enginar kemik sağlığının korunmasına fayda sağlar.
- Fosfor içeriği ile zihinsel faaliyetlerin daha sağlıklı çalışmasını destekler. Bu yüzden gelişme çağındaki çocuklarda tüketilmesi önerilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading