Yandex Metrica

Küme baş ağrısı nedir? Hangi doğal yöntemlerle hafifletilebilir?

Küme baş ağrısı nedir? Hangi doğal yöntemlerle hafifletilebilir?

Art arda ve oldukça şiddetli yaşanan küme tipi baş ağrısı kadınlarda daha sık yaşanıyor. Yapılan araştırmalara göre ataklar da kadınlarda daha uzun sürüyor. Peki kişinin yaşam kalitesini düşüren bu ağrılar için ilaç dışında doğal yöntemler var mı?

Sağlık

23.01.2024, 20:30

Birkaç haftalık kümeler şeklinde gelen ve oldukça şiddetli olan küme tipi baş ağrısı özellikle kadınlarda daha sık görülüyor. 

15 dakikadan üç saate kadar sürebilen bu rahatsızlığın cinsiyet üzerindeki etkisini görebilmek için bilim adamları bir araştırma yaptı. %66'sı erkek ve %34'ü kadın olmak üzere küme baş ağrısı teşhisi konan 874 kişi incelendi. Katılımcılar semptomları, ilaçları, baş ağrısı tetikleyicileri ve yaşam tarzı alışkanlıkları hakkında ayrıntılı bir anketi yanıtladı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KADINLARA TEŞHİS KONMA OLASILIĞI DAHA YÜKSEK

Kadınlara kronik küme baş ağrısı teşhisi konma olasılığı erkeklerden daha fazlaydı. Erkeklerin %9'una kıyasla kadınların yüzde 18'ine kronik küme baş ağrısı teşhisi kondu.

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

ATAKLAR KADINLARDA DAHA UZUN SÜRÜYOR

Ataklarında kadınlarda erkeklerden daha uzun sürdüğü belirlendi. Erkeklerin %5'ine kıyasla kadınların %8'i baş ağrısı nöbetlerinin ortalama dört ila yedi ay sürdüğünü söylerken, erkeklerin %30'una kıyasla kadınların %26'sı nöbetlerin ortalama olarak bir aydan az sürdüğünü belirtti.

Kadınların gün boyunca çeşitli zamanlarda meydana geldiğini bildirme olasılıkları da erkeklere göre daha yüksekti. 

Küme tipi baş ağrısı, çoğu zaman bir belirti vermeden başlıyor. Göz kapağının düşmesi, gözün çevresinde şişlik, yüzde kızarma, tek taraflı ağrı ve etkilenen hangi bölgesi ise o tarafta hissedilen burun tıkanıklığı, huzursuzluk ve şiddetli ağrı eşlik eden belirtilerden bazıları. 

Küme tipi baş ağrısı doktorların reçete edeceği ilaçlarla geçebilirken bazı doğal yöntemler de var. 

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, küme baş ağrısının kesin çözümlerinden biri. Antioksidan etkileri olan yeşil çay, şiddetli ve ritmik baş ağrısını kısa sürede hafifletebilir. Özellikle de uyku öncesinde ağrıyı hafifletmek isterseniz mutlaka 1 fincan yeşil çay için. 

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

LİMON SUYU

Limon suyunu tükettiğiniz günlerde baş ağrısının hafiflediğini fark edebilirsiniz. Eğer birkaç gün boyunca küme baş ağrısı yaşadığınız oluyorsa; her sabah 1 bardak limonlu su içerek güne başlayabilirsiniz.

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil çayı, baş ağrısının en şiddetli olduğu dönemlerde ilaç kadar etkilidir. Zencefil çayını sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa tüketebilirsiniz. Bu çay sayesinde ağrınızı dindirebilirsiniz.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KAHVE

Kahve de baş ağrısını iyileştiren, vücuda sakinlik veren bir içecek. Küme baş ağrısı durumlarında ağrının şiddetini azaltarak hafifletir. Kendinizi daha iyi hissetmenize yardım eder.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading