Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kulak pamuğunu kullanıyorsanız hemen bırakın! Kulak kiri aslında kötü değil

Kulak pamuğunu kullanıyorsanız hemen bırakın! Kulak kiri aslında kötü değil

Kulak temizliğinde kullanılan kulak çubuğu ya da kulak pamuğu aslında yapılmaması gereken bir uygulama. Kulağın temizlenmesi için yapılan ama uzmanlar tarafından sürekli uyarılar verilen kulak pamuğu kullanımı, kulağa tahminlerden daha fazla zarar vermektedir. Pamuklu çubukların kulağa sokulmasındaki zararı söyleyen uzmanlar kulağın temizlenmesi yerine kirlerin kulağın derinliklerine itilmesini sağladığını vurguluyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:14

Halk arasında doğru zannedilen ama kulağa tahminlerden daha fazla zarar veren pamuklu çubuklarla kulak temizlenmesinin yanlışlığı uzmanlar tarafından defalarca söylenmektedir. Kulak kiri sanılandan ziyade iyidir. Ne kaadar yanlış olduğu sürekli vurgulansa da insanlar pamuklu kulak çubuğu kullanmaya devam etmektedir. İşte kulak çubuğu kullanmanın zararları...

Bu hastalığın en önemli belirtisi karın ağrısı! Doktorlar 'idrar renginize... Haberi Görüntüle

KULAK İÇİ TEMİZLENİR Mİ?

Kulak içi temizliği ya da kulak bakımı hakkında farklı görüşler bulunuyor. Kulak kaşımak insanın hoşuna gitse de kulak temizliği hakkında öğrenilmesi gereken en önemli nokta kulak çubuğu kullanmaması gerektiğidir.

Aslında kulak içindeki kiri kendi kendine temizler. Kulağın içine bir şey sokmak dış kulak enfeksiyonuna ve yaralanmalara sebep olabilir. Aslında kurak kiri bu tür sıkıntılardan da kulağı korur. Kulak içindeki kiri temizlemek için pamuklu çubuk kullanmak kulak komplikasyonlarına sebep olabilir.

Eğer kulağınızı temizlemeye çalışırken kulağınızı acıtırsanız kısa süreli tedavi için ağrı kesici içebilirsiniz. Eğer kulağınızın ağrısı 3 günü geçtiği halde devam ederse hemen acile gitmelisiniz.

İnsan beyni nesilde nesile büyüyor! Bilim insanlarına göre bu demans... Haberi Görüntüle

KULAK AĞRISINA DİKKAT!

Kulak çubuğu kullanıp kulağınızda bir ağrı oluştuysa büyük bir ihtimalle kulak içinde bir yaralanma yaşamış olabilirsiniz. Bu sebeple en hızlı şekilde uzman doktora gitmelisiniz.  Aşağıdaki durumlardan bir tanesini bile yaşıyorsanız hemen doktora gidin!

Kulak ağrısı
Tıkalı veya tıkalı hisseden kulaklar
İrin veya kan gibi kulağınızdan drenaj
Ateş
Boğuk işitme


İşitme kaybı
Kulaklarınızda çınlama (kulak çınlaması)
Baş dönmesi veya vertigo

Kulak temizlemek bir kısır söngüye sebep olmayı sağlar. Tahriş olan kulak daha çok kir üretmeye başlar. Eğer kulağınızı temizlemeyi düşünüyorsanız pamuklu çubuk kullanmayın. Kulak çubukları çok ciddi komplikasyonlara sebebiyet verebilir.

Hamilelikte iyotsuz tuz yerseniz sonucu bu olur! Bebeğin IQ'sunu etkiliyor Haberi Görüntüle

KULAK İÇİ NASIL TEMİZLENMELİ?

Kulaklarınızı evde kolaylıkla ve güvenle temizleyebilirsiniz. Bunun için kulağınızın dışına küük nemli bir bez koyduğunuzda, kulağınızdaki kirleri çıkarmış olacaksınız.

Temiz bir pazen veya bezi sıcak suya batırın ve yan tarafınıza yatarken kulağınızın üzerine koyun. Soğuduktan sonra flanel ile kulağınızın dışını hafifçe silmeden önce flanel ısısının kulak kirini gevşetmesi için bekleyin.

Bunun dışında zeytinyağı ile kulak temizlemek de mümkündür. Kulak tıkanıklığı yaşadığınızda iki ya da üç küçük damla zeytinyağını kulağınıza damlatın ve yan yatın. Yağ, kulak kirini yumuşatacak ve kulak kanalından kolayca çıkmasını sağlayacak. İlerleyen birkaç günde kulak kirinin çıktığını yastağınıza baktığınızda küçük kümecikler olarak görebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading