Yandex Metrica
SON DAKİKA
Küçük çocuk Heimlich manevrası ile hayata tutundu! İşte panik anları

Küçük çocuk Heimlich manevrası ile hayata tutundu! İşte panik anları

Annesi ile gittiği kafede nefes borusuna yiyecek kaçan 2,5 yaşındaki kız çocuğu 'Heimlich manevrası' olarak bilinen ilk yardım müdahalesiyle kurtuldu. Panik anları güvenlik kamerasına işte böyle yansıdı...

Sağlık

23.01.2024, 18:32

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Engelsiz Kafe’ye annesiyle birlikte gelen 2,5 yaşındaki H.S.'nin, yemek yediği sırada nefes borusuna yemek kaçtı.

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

ANNESİ KIZINA MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞTI

Kızının nefes almakta güçlük yaşadığını fark eden C.S., onu kucağına alarak yiyeceği çıkarmaya çalıştı. Daha sonra kafe çalışanları, çocuğun yardımına koştu.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

HEİMLİCH MANEVRASI İLE HAYATA TUTUNDU

Kafe sorumlusu ve aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni Zeynel Camcı, H.S.'yi annesinden alarak müdahalede bulundu. Camcı, minik çocuğa, 'Heimlich manevrası' olarak bilinen ilk yardım tekniğini uygulayarak, nefes borusuna kaçan yiyecek parçalarını çıkardı. Yaşanan olay kafenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Bu yiyecekleri sürekli yiyen erkekler riskte! Ölümcül hastalık görülme olasılığını... Haberi Görüntüle

'ALLAH'IN İZNİYLE ÇOCUK GÖZLERİNİ AÇTI'

Zeynel Camcı, olay sırasında mutfakta olduğunu ve sesler üzerine dışarıya çıktığını belirterek, “Çocuğu kucağıma aldıktan sonra elinin boğazında olduğunu gördüm. Daha önce bunun eğitimini almıştım. Çocuğa hemen Heimlich Manevrası uyguladım. İlk başta başarılı olamadım; fakat sonrasında bir hamle daha yaptım, Allah’ın izniyle çocuk gözlerini açtı. Allah onu ailesine bağışladı, çok şükür çocuğumuz kurtuldu.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading