Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kronik kabızlığı bitirmek için 4 hafta yeter! Çözümü bakın hangi gıdada!

Kronik kabızlığı bitirmek için 4 hafta yeter! Çözümü bakın hangi gıdada!

Kabızlık çoğu kişinin zaman zaman yaşadığı bir sorun. Beslenme değişikliği ve stresten direkt olarak etkilenen kabızlık kronik hale gelmişse yemek yeme alışkanlığını gözden geçirmek gerekebilir. Böyle bir durumda lifli gıdalara ağırlık vermek lazım.

Sağlık

03.03.2024, 00:44

Şişkinliğe ve karında ağrıya sebep olan kabızlık, her insanın zaman zaman yaşadığı bir sağlık problemi. Ancak bazı kişilerde bu kronik hale gelebiliyor. 

Kötü beslenme, yoğun stres ve hareketsizliğin tetiklediği kronik kabızlıkla ilgili yapılan bir araştırma sonucu, bu sorunun çözümüne dair ışık tutan veriler elde edildi.

Karanfilin faydaları nelerdir? Karanfil çayı zayıflatır mı? Hamileyken karanfil yemek... Haberi Görüntüle

4 HAFTA LİFLİ BESLEN KABIZLIĞI UNUT

Çalışmada, lif takviyelerinin en az dört hafta boyunca kullanılmasının bağırsak hareketlerinin sıklığı üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ve bunların kıvamını iyileştirdiğini ortaya çıkardı.

Dört farklı tipte lif takviyesi alan 1251 hastayla yapılan çalışmalarda gruplar psilyum, pektin, inülin ve buğday kepeği gibi lif takviyeleri aldı. 
Analiz, sırasıyla psilyum ve pektinin en etkili takviyeler olduğunu gösterdi. Dozaj açısından, günde 10 gramdan fazla veya daha fazla eklenen lifin, kronik kabızlık için en uygun takviye olduğu belirlendi.

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

HER GÜN 25 GRAM LİF TÜKETMEK LAZIM

Kabızlığı olan kişilerin her gün toplam 20 ila 30 gram lif tüketmesi gerekiyor. Kişi çok fazla lif almazsa, günde 10 gramdan fazla psyllium'a ihtiyacı olur. 

Öte yandan bazı lifler yan etkilere yol açabilir. Bağırsaklarınızdaki lifin fermantasyonu gaz, şişkinlik ve basınca neden olabilir. Bu yüzden lif takviyesi almaya veya diyetinizdeki lif miktarını artırmaya başlayacaksanız, bunu kademeli olarak yapmanız gerekiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading