Yandex Metrica

Kovid-19 kabusu bitiyor mu? Uzman isim tüm varyantlara etkili olan ilacı duyurdu

Kovid-19 kabusu bitiyor mu? Uzman isim tüm varyantlara etkili olan ilacı duyurdu

2019 yılında Çin'de ortaya çıkan Kovid-19 virüsü tüm dünyayı etkisi altına almışken, ABD'de yaşayan Türk İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, koronavirüse karşı geliştirilen yeni ilacın detaylarını açıkladı.

Sağlık

23.01.2024, 18:41

Connecticut Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Jackson Laboratuvarı Enstitüsü Baş Araştırmacısı Prof. Dr. Derya Unutmaz, bir buçuk yıldır üzerinde çalıştıkları koronavirüs ilacının detaylarını açıkladı. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İLK MAKALE YAYINLADI

Çalışmaya dair ilk makalenin ön basımının da yayınlandığını bildiren Unutmaz, çalışmanın konseptinin hazırlanmasının çok uzun sürdüğünü çünkü farklı bir yöntem geliştirmek istediklerini belirtti. 

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

KOVİD-19 İLAÇLARI İKİ GRUBA AYRILIYOR

Derya Unutmaz, şu anda var olan olan ilaçlar iki gruba ayrıldığını bir tanesinin sentetik antikorlar ya da akıllı size füzeler dediğimiz monoklonal antikorlar olduğunu aktardı. 

Omicron varyantı ile bu ilaçların çoğunun etkisiz hale geldiğini aktaran Unutmaz, sadece bir tanesinin hala etkili olduğunu ifade etti. 

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

'VİRÜSÜN BUNLARDAN KAÇMASI ZOR'

Diğer tip ilaca değinen Unutmaz, bunların Antiviraller olduğunu belirtti. Bu ilaçların hücrenin içine girdikten sonra virüslere etki eden tipte olduğunu belirten Unutmaz, en önemli iki tanesinin mlnupiravir ve paxlovid olduğunu virüsün bunlardan kaçmasının çok zor olduğunu açıkladı. 

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

TÜM VARYANTLARA ETKİ EDECEK

Unutmaz, "Biz sadece şu anki varyantlar için değil, gelecekte çıkabilecek tüm varyantları karşılayabilen bir savunma mekanizması oluşturmak istedik" ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading