Yandex Metrica
SON DAKİKA
Koşmak insanı yaşlandırır mı? Plastik Cerrah Imber: Zayıf ve yaşlı bir yüze yol açıyor

Koşmak insanı yaşlandırır mı? Plastik Cerrah Imber: Zayıf ve yaşlı bir yüze yol açıyor

İster yürüyüş ister aerobik ister koşu, egzersizin her türü sağlık için inanılmaz önemli etkilere sahip. Ancak Plastik Cerrah Dr. Gerald Imber bu konuyla ilgili kafalarda bir soru işareti uyandırıyor. Imber'a göre özellikle uzun mesafe koşmak yüzün yaşlı görünmesine yol açıyor. Plastik cerrah koşudan ziyade aerobik öneriyor.

Sağlık

25.03.2024, 23:49

Egzersizin zayıflama ve sağlık üzerinde ne kadar olumlu etkilere sahip olduğu herkes tarafından biliniyor. Ancak Plastik Cerrah Dr. Gerald Imber'a göre egzersiz yapmak olumsuz bir etkiye sebep olabilir. Imber uzun mesafe koşmanın zayıf ve yaşlı bir yüze yol açabileceğini söyledi.

Yeni çalışmalara göre o cihazın kullanımı beyin tümörü riskini artırmıyor!... Haberi Görüntüle

"KOŞMAK YÜZÜ YAŞLANDIRIR"

Imber, çektiği bir videoda izleyicilere hiç yaşlı, zayıf yüzü olmayan bir uzun mesafe koşucusu görüp görmediklerini sordu. Koşmanın ayrıca 
dizleri ağrıttığını ve ayak bilekleri ile sırtı yıprattığını söyledi. 

Plastik Cerrah, haftada birkaç kez koşmanın yeterli olacağını belirtiyor. Ancak zayıflama konusunda koşmaktan ziyade aerobik öneriyor. 

Bu yağın iyi gelmediği şey yok! Hafızayı güçlendiriyor, cildi besliyor,... Haberi Görüntüle

Karanfilin faydaları nelerdir? Karanfil çayı zayıflatır mı? Hamileyken karanfil yemek... Haberi Görüntüle

OKSİDATİF STRES ÜRETİMİNİ ARTIRIYOR

Koşmanın erken yaşlanma veya koşucu yüzü ile ilişkili olduğu fikri yeni değil. New York'taki Schweiger Dermatology Group'ta dermatolog olan Dr. Rachel Nazarian da, yapılan bazı araştırmaların koşma gibi yoğun egzersizin serbest radikal veya oksidatif stres üretimini artırabileceğini bulduğunu dile getirmişti.

Nazarian, ciltte herhangi bir serbest radikal hasarı veya oksidatif stres olduğunda, kolajen ve elastinin parçalanması gibi sarkmaya yol açabilen yaşlı görünmeye atfettiğimiz belirtilere neden olduğunu söyledi. 

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

Onlara uzun süre bakmak gözleri mahvediyor! Kaşıntı ve kuruluğa yol... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ DE CİLDİ YAŞLANDIRIYOR

Oksidatif strese ek olarak, açık havada koşmak da güneşe maruz kalmanın artmasıyla bağlantılı. Bu da ultraviyole radyasyon DNA'ya zarar verdiğinden ve yüzdeki hacim kaybına neden olduğundan erken yaşlanmaya yol açabiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading