Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kortizon ne işe yarar, neden kullanılır? Kortizonun yan etkileri nelerdir?

Kortizon ne işe yarar, neden kullanılır? Kortizonun yan etkileri nelerdir?

Geçtiğimiz günlerde Survivor Allstar'da gündem olan doping ve steroid sonrası şimdi de kortizon gündem oldu. Peki, kortizon ne işe yarar, neden kullanılır? Kortizonun yan etkileri nelerdir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Sağlık

06.02.2024, 21:56

Survivor All Star'da Nagihan Karadere'nin doping ve steroid kullanma iddiasının ardından konu kortizona geldi. Merak edilen, "Kortizon ne işe yarar, neden kullanılır? Kortizonun yan etkileri nelerdir?" sorularının yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KORTİZON NEDİR?

Kortizon, bir kortikosteroid hormonudur. Vücut tarafından sentezlenen bu hormon, doğal savunma tepkisini düşürüp, şişme ve alerjik reaksiyonlar gibi semptomların ciddiyetini azaltmaktadır. Kortizon, vücutta adrenal (böbrek üstü) bezlerde doğal olarak üretilen hormonlardan biridir. 

En sevilen yaz meyvesi migrene neden olabilir mi? Araştırmalar ne... Haberi Görüntüle

KORTİZON NASIL KULLANILIR?

Kısa ve uzun süreli tedavilerde kullanılan kortizon, doktorlar tarafından reçete edilmektedir. Uygun dozaj belirlendikten sonra doktor, kişinin tüm muayenesinde çıkan sonuçlara göre ilk doz nasıl tepki verildiğini gözlemleyecektir. Kortizon ile yapılan tedavinin süresi, bireyin tıbbi durumuna göre değişiklilik göstermektedir. Kortizon reçete edildiği gibi kullanılmalıdır eğer kullanılmazsa, yan etkilerinin görülmesi riski vardır.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KORTİZONUN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

  • Baş ağrısı
  • Huzursuzluk
  • Kafa karışıklığı
  • Kilo almak
  • Kusma
  • Mide bulantısı
  • Uyku problemi ile ağır terleme, akne yani sivilce, deride incelme ve kızarıklık gibi çeşitli cilt sorunları bulunur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading