Yandex Metrica

Koronavirüs salgınında çığır açan buluş! Burundan beyne kadar çubuk sokma dönemi bitti: Test yaptırmadan bir daha düşünün

Koronavirüs salgınında çığır açan buluş! Burundan beyne kadar çubuk sokma dönemi bitti: Test yaptırmadan bir daha düşünün

İngiltere'de bilim insanları burundan ve gırtlaktan örnek alınarak yapılan PCR testinin yerine X-ray cihazı geliştirdiklerini duyurdu. Cihaz yüzde 98 oranında doğru sonuç veriyor.

Sağlık

09.03.2024, 23:36

West of Scotland Üniversitesi'nden bilim insanları, PCR testinin yerine geçecek önemli bir buluşa imza attı. Yeni cihaz, X ışını yardımıyla yüzde 98 doğruluk oranıyla sonç veriyor ve vücuttaki koronavirüsü tanıyor. Ayrıca 2 saatte sonuç vererek virüsün tanınmasında büyük avantaj sağlıyor.

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

3000 HASTADA UYGULANDI

Söz konusu teknoloji, 3000'e yakın hasta üzerinde denendi. İlk olarak testin Birleşik Krallık'ta kullanılması bekleniyor.

Çalışmayı yürüten ekip, "Uzun zamandır koronayı tespit edebilen hızlı ve güvenilir bir araca ihtiyaç vardı. Omicron varyantının yükselişiyle bu durum daha da acil bir hale geldi" sözlerine yer verdi.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

BU TEKNOLOJİYE HER ÜLKE ULAŞABİLECEK

Ayrıca teşhis araçlarına ulaşım sıkıntısı nedeniyle bazı ülkeler korona testlerine kısıtlama getiriyor. Uzmanlar bu teknolojinin onların da derdine çare olacağı düşüncesinde.

Ancak yine de uzmanlar erken evreler için uyarıda bulunarak, "PCR testi erken evreler için halen önemini koruyor" sözlerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading