Yandex Metrica

Koronavirüs aşısı olmayanlara para cezası gelebilir!

Koronavirüs aşısı olmayanlara para cezası gelebilir!

Aşı ile toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi için aşı karşıtları ile de mücadele edilmesi gerekiyor. Bu noktada çeşitli yaptırımlar üzerinde duran Sağlık Bakanlığı, ihtiyaç duyulması halinde aşı olmayan kişilere para cezası uygulayabilir.

Sağlık

23.01.2024, 21:57

Koronavirüs salgını ile etkin mücadele çerçevesinde aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Sağlık çalışanlarının fedakarlığı ve halkın aşı konusundaki ilgisine bağlı olarak vaka ve ölüm oranlarında düşüş gözleniyor.

Halkın büyük çoğunluğu aşı konusunda bilinçli davransa da öte yandan aşı karşıtlığı da etkisini gösteriyor. Bu karşıtlığın devam etmesi durumunda toplumsal bağışıklığın bir an önce sağlanabilmesi için koronavirüs aşısında radikal tedbirlere ihtiyaç duyulabilir.

Bir son dakika haberine göre, aşı bilincinin arttırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığı'nda birkaç formül üzerinde duruluyor. Bu formüllerden ilki aşı olmayan kişilerin eğlence yerlerine girişi ve sosyal faaliyetlere katılımının sınırlandırılmasıyken ikinci olarak da aşı olmayanlara para cezası verilmesi görüşülüyor. 

Habertürk ekranlarında yayınlanan "Gün Başlıyor" programında Aşı olmayanlara gelebilecek yaptırımlar hakkında bilgi veren Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, kişilere para cezası verilmesinin yasalara uygun olduğunu söyledi.

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

UMUMİ HIFZISSIHHA KANUNU ZORUNLU AŞININ MÜMKÜN OLABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR

Şen, cezai yaptırımlar noktasında Sağlık Bakanlığı'nın veya Cumhurbaşkanının adım atmasının mümkün olduğunu ifade ederken, "Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 72’nci maddesinde böyle bir düzenleme var.Düzenleme net bir şekilde zorunlu aşının mümkün olabileceğini söylüyor.Bu eski bir kanun 1930 yılının kanunu. Ancak 64’üncü maddesinin affıyla bu tür tehlikeli salgın hastalık dediğimiz hastalıklara tatbiki mümkün gözüküyor. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın veya Sayın Cumhurbaşkanının adım atması gerekir. Bunun yaptırımı para cezası. Aşıyı tatbik etmeyi zorunlu hale getirmek yasal düzenlemeye göre bizce mümkün." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading