Yandex Metrica

Kışın yumurta ve peynire ağırlık verin! Adeta D3 vitamini deposu

Kışın yumurta ve peynire ağırlık verin! Adeta D3 vitamini deposu

Yazın güneş ışığı sayesinde bol bol aldığımız D vitamini, kışın vücutta azalma gösteriyor. Hem moleküler yapısı hem de kaynakları bakımından farklı olan D3 vitamini gıda yoluyla takviye edilebiliyor. Balık, yumurta ve peynir gibi belirli gıdalar D3 bakımından oldukça zengin.

Sağlık

23.01.2024, 20:13

İnsan vücudunda D vitamininden istenilen faydayı alabilmek için vücudun D3 vitaminine ihtiyaç var. Güneşe maruz kaldıktan sonra vücutta doğal olarak üretilebildiği için genellikle güneş ışığı vitamini olarak adlandırılan D3, bazı gıdalarda bol miktarda bulunuyor. 

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

BALIK, YUMURTA VE PEYNİR

D3, hem moleküler yapısı hem de kaynakları bakımından D2'den farklı özellikler gösteriyor. Balık, yumurta ve peynir gibi belirli gıdalarda bulunan vitamin, güneşin ultraviyole radyasyonuna doğrudan maruz kaldıktan sonra ciltte de üretilebiliyor. 

Yağda çözünen bir vitamin olan D vitamini kemiklerin büyümesi ve yeniden inşası, kas kasılmalarının düzenlenmesi ve kan şekerinin enerjiye dönüştürülmesinde etkili. 

Eksikliği ise, Çölyak ve karaciğer hastalığı, yetersiz beslenme gibi durumlara bağlı olabiliyor. Eksikliği durumunda önemli ve ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor.

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

HİPERTANSİYON

Hipertansiyon, D vitamini eksikliği olan kişilerde oldukça sık görülen bir kardiyovasküler hastalık. Son araştırmalar, D3 vitamininin hipertansiyonu ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu gösteriyor. 1.687 kişiyi içeren çalışmaların 2019 tarihli bir incelemesine göre, D3 vitamininin 50 yaşın üzerindeki kişilerde ve obezitesi olan kişilerde büyük kan basıncını önemli ölçüde azalttığı görüldü. Bu çok önemli, hipertansiyon zamanla inme, kalp hastalığı ve kronik böbrek hastalığı riskini artırabilir.

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

OSTEOPOROZ

Osteoporoz da, uzun süreli D vitamini eksikliğinin yaygın bir sonucu. 2013 yılında Batı Avustralya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, 70 yaş ve üzerindeki kişilerde D3 vitamini kullanımının kalça kırığı riskini önemli ölçüde azalttığını buldu. 

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

YAN ETKİLERİ NELERDİR? 

D3 vitamini genellikle güvenli olarak kabul edilir, ancak nadir durumlarda çok fazla alırsanız toksik etkilere neden olabilir. Fazla alınması durumunda mide rahatsızlığı, kusma, kabızlık, kemik ağrısı gibi durumlar ortaya çıkabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading