Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kış geldi diye su içmeyi azaltmayın! O organı olumsuz etkileyebilir

Kış geldi diye su içmeyi azaltmayın! O organı olumsuz etkileyebilir

Böbrekler, vücudun sağlıklı işleyişi için oldukça büyük bir öneme sahip. Atıkları uygun şekilde filtreleyip ortadan kaldıran ve hormonlar üreten bu organın hastalıklardan uzak olması vücudun işleyişi için de büyük önem taşıyor. Uzmanlara göre 8 noktaya dikkat etmek gerekiyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:22

Böbrek sağlığının korunması, genel sağlık için çok mühim.
Çünkü bu organ, vücudun atıkları uygun şekilde filtreleyip ortadan kaldırmasını ve hormonlar üretmeyi sağlar. Uzmanlara göre 8 adımda böbrek sağlığını en üst seviyede tutmak mümkün. 

Hamilelikte iyotsuz tuz yerseniz sonucu bu olur! Bebeğin IQ'sunu etkiliyor Haberi Görüntüle

AKTİF OLUN

Düzenli egzersiz kronik böbrek hastalığı riskini azaltabilir. Ayrıca, böbrek hasarını önlemede rol oynayan kan basıncını düşürebilir ve kalp sağlığını artırabilir. Egzersizin meyvelerini toplamak için maraton koşmanıza gerek yok. Yürümek, koşmak, bisiklete binmek ve hatta dans etmek sağlığınız için iyi adımlardan bazıları. 

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

KAN ŞEKERİNİZİ DENGEDE TUTUN

Kan şekeri düzeyi yüksek olan kişilerde böbrek hasarı gelişebilir. Vücudunuzun hücreleri glikozu kullanamadığında, böbrekleriniz kanı süzmek için ekstra çaba harcar. Yıllar geçtikçe, bu yaşamı tehdit eden hasarlara yol açabilir.
Bununla birlikte, kan şekerinizi yönetebilirseniz, riski azaltırsınız. 

Gençler artık yaşlılardan daha mutsuz! 2024 mutluluk araştırmasında Türkiye kaçıncı... Haberi Görüntüle

KAN BASINCINIZI TAKİP EDİN

Yüksek tansiyon böbrek hasarına neden olabilir. Diyabet, kalp hastalığı ve yüksek kolesterol gibi diğer sağlık sorunlarıyla birlikte ortaya çıkarsa, vücut üzerindeki etkisi önemli olabilir. Kan basıncı ölçümleriniz sürekli olarak 140/90'ın üzerindeyse, yüksek tansiyonunuz olabilir. Kan basıncınızı düzenli olarak izlemek, yaşam tarzı değişiklikleri yapmak ve muhtemelen ilaç almak konusunda bir doktordan yardım alabilirsiniz.

Ünlüler zayıflamak için onu kullanıyor! Tok tutup yağ yakıyor! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

AŞIRI KİLODAN KORUNUN

Aşırı kilolu veya obez kişiler, böbreklere zarar verebilecek diyabet, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı gibi bir dizi durum için risk altındadır. Karnabahar, yaban mersini, balık ve kepekli tahıllar düşük tuz içeren yiyeceklerden bazıları. 

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

BOL SIVI TÜKETİN

Düzenli ve tutarlı su alımı böbrekleriniz için çok faydalı. Su böbreklerden tuz ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca kronik böbrek hastalığı riskini azaltır.Temel hedef günde 1,5 ila 2 litre su olmalı. Ancak tam olarak ne kadar suya ihtiyacınız olduğu büyük ölçüde genel sağlığınıza ve yaşam tarzınıza bağlı. 

Kulağınız sürekli kaşınıyor mu? Kulak temizleme çubuğu kullanmak işe yarar... Haberi Görüntüle

SİGARA İÇMEYİN

Sigara içmek vücudunuzun kan damarlarına zarar verir. Bu, vücutta ve böbreklerde daha yavaş kan akışına yol açar. Sigara içmek ayrıca böbreklerinizde kanser riskini artırır. Sigara içer ve bırakırsanız riskiniz azalır. 

Karaciğeri komple temizliyor! Yağlanmaya karşı bundan daha etkili bir meyve... Haberi Görüntüle

REÇETESİZ İLAÇ KULLANMAYIN

Reçetesiz satılan ağrı kesicileri düzenli olarak alırsanız böbrek hasarına neden olabilir. Kronik ağrı, baş ağrısı veya artrit için düzenli olarak ilaç alırsanız böbreklerinize zarar verebilir. Uzmanlara göre bu ilaçlar ağrı için 10 günden, ateş için 3 günden fazla alınmamalı. Düzenli olarak her gün sekizden fazla aspirin tableti almak, böbreklerinizin işlevini geçici veya kalıcı olarak azaltabilir. 

Hiç gitmediği ülkenin aksanıyla konuşmaya başladı! İşte Zoe Coles'in şaşırtan... Haberi Görüntüle

RİSK GRUBUNDAYSANIZ DOKTORA GİDİN

Böbrek hasarı veya böbrek hastalığı riski yüksekse, düzenli böbrek fonksiyon testleri yaptırmak iyi bir fikirdir. Bu testler, böbreklerinizin sağlığını öğrenmenin ve potansiyel değişiklikleri kontrol etmenin iyi bir yolu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading