Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kırsalda yaşayan hamileler büyük risk altında! Anne adayı ve bebek için hayatî tehlikesi var

Kırsalda yaşayan hamileler büyük risk altında! Anne adayı ve bebek için hayatî tehlikesi var

Hamilelik dönemi içerisinde zaman zaman istenmeyen durumlar yaşanabiliyor. Gebelik zehirlenmesi de onlardan biri. İsrail'de yapılan bir araştırmaya göre anne adayı ve bebeğin hayatını tehlikeye sokan bu durumun gelişmesinde bazı faktörler var. Özellikle kırsal bölgelerde yaşamak gebelik zehirlenmesi riskini önemli ölçüde artırıyor. Peki neden?

Sağlık

23.01.2024, 20:58

Gebelik zehirlenmesi olarak bilinen Preeklampsi, hamile kadınlar ve bebekleri için bazen hamileliğin erken sonlandırılması ve erken doğum gerektiren en tehlikeli durumlardan biri. Bazen anne ve fetüsün hayatını bile tehlikeye atabiliyor. 

Bu hastalığın en önemli belirtisi karın ağrısı! Doktorlar 'idrar renginize... Haberi Görüntüle

BESLENME ALIŞKANLIKLARI NASIL BİR ETKİYE SAHİP?

İsrailli araştırmacılar, bu durumun gelişiminin nedenlerine ışık tutmak için bazı çalışmalar yürüttü. 2019-2021 yılları arasında gerçekleştirilen çalışma, yaklaşık 600 kadının beslenme alışkanlıklarını gözden geçirdi ve gebelik zehirlenmesi gelişimi ile farklı gıda tüketim alışkanlıkları arasındaki ilişkiyi inceledi. 

Çalışma, kadınların hamile kalmadan üç ay önce beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarını inceledi ve daha sonra gebelik zehirlenmesi gelişimi de dahil olmak üzere hamileliğin sonuçlarını takip etti.

Hormonları düzenlemek için ilaçlara muhtaç mıyız? Hangi doğal yöntemler hormon... Haberi Görüntüle

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

BAKLAGİLLER, GEBELİK ZEHİRLENMESİ RİSKİNİ AZALTIYOR

Araştırmacıların bulgularına göre hamilelik döneminde D vitamini ve folik asit takviyesi alan kadınlarda preeklampsi gelişme riski yüzde 48 ila yüzde 51 azalıyor. Yine beslenmelerinde daha fazla baklagil tüketen kadınlarda gebelik zehirlenmesi gelişme riski %yüzde 49 oranında azalıyor. 

Çalışmanın sonuçları, kırsal alanda yaşayan kadınların gebelik zehirlenmesi geliştirme şanslarını kentsel alanda yaşayan kadınlara göre 4,3 kat artırdığını gösteriyor. Çünkü kırsal alanlarda hamile kadınların takip ve tedaviye erişimi daha az ve zamanında teşhis konulamıyor. 

Ekibe göre kırsal alanlarda kullanılan tarımsal ürünler de kadınlarda gebelik zehirlenmesinin gelişmesine neden olan çevre kirliliğine katkıda bulunabiliyor. 

Hormonları düzenlemek için ilaçlara muhtaç mıyız? Hangi doğal yöntemler hormon... Haberi Görüntüle

Yeni çalışmalara göre o cihazın kullanımı beyin tümörü riskini artırmıyor!... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ KREMİ GEBELER İÇİN RİSKLİ 

Uzmanlar sık güneş kremi kullanmanın, preeklampsi geliştirme riskini artırdığını belirtiyor. Sürekli güneş kremi kullanan gebelerde zehirlenme gelişme riski yüzde 77 oranında artıyor. 

Çalışma, aşırı kilolu kadınların gebelik zehirlenmesi geliştirme riskinin yüzde 24 arttığını, obezitesi olan kadınlar arasında bu durumun yüzde 95 artış gösterdiğini ortaya koyuyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading