Yandex Metrica

Kiraz, vişne, kayısı... Bunları yiyen kanser olmuyor!

Kiraz, vişne, kayısı... Bunları yiyen kanser olmuyor!

Kansere yakalanmada genetik faktörlerin etkili olduğu söylense de aslında beslenme tarzı bu hastalıktan korunmada çok etkili. Peki hangi besinler kanseri önlüyor, hangileri kötü huylu hücrelerin hızla büyümesine yardımcı oluyor?

Sağlık

27.01.2024, 15:46

Kanseri önleyen besinler? Hangi sebze ve meyveler kanserle savaşıyor? Kanseri tetikleyen yiyecekler neler? İşte cevaplar...

Çağımızın en korkulan hastalığı kanser ancak erken tanı ile tedavi edilebiliyor. Genetik bir hastalık olma özelliği yapılan araştırmalarda belirlense de aslında çevresel faktörler ve beslenme de kanserin ilerlemesini önlüyor veya yavaşlatabiliyor. 

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

SİGARA KANSER OLUŞUMUNA YARDIM EDİYOR

Sigara ya da alkol kullanımı, uyku düzensizliği, egzersiz yapmama ve stresli bir karakter ile kanser arasında doğrudan bir ilişki olduğunu söylersek yanılmış olmayız. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

TATLI ZEHİR: ŞEKER!

Kötü huylu hücrelerin hızla yayılması için güç aldığı en önemli şey ise zararlı besinler.İlk sırada tatlı zehir şeker geliyor. Şeker kansere yakalanmayı kolaylaştırırken bu hastalıkla mücadeleyi ise zorlaştırıyor. Un da aynı şekilde kanseri adeta besleyen bir madde. 

Nemli ortamlarda saklanmış, küflenmiş kuruyemiş ve tahıllarda bulunan aflatoksin maddesi de ciddi bir kanser tetikleyicisi. 

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

FAST FOOD'TAN UZAK DURUN...

Kanserden korunmak ise mümkün. Aşırı alkol, tatlandırı eklenmiş yiyecek ve diyet içecekler, aşırı tuzlu ve şekerli yiyecekler, yanmış kırmızı et, fast foof tarzı yiyecekler, cipsler, sosis ve salamları beslenme tarzından çıkarmak kansere yakalanma ihtimalini bir hayli azaltır.

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

KANSER SAVAŞÇILARI: SOĞAN, KİRAZ, KAYISI

Kanserle savaşan sebze meyvelerle dolu bir yiyecek tarzı benimsemek ise en sağlıklı olanı. Ahududu, böğurtlen ve yabanmersini tam bir kanser savaşçısı. Kiraz, vişne ve kayısı da bu alanda çok etkili. Soğan, sarımsak, brokoli, karnabahar, lahana, siyah turp, şalgam, havuç, nane, fesleğen, yeşil çay kansere karşı korumada bir hayli etkili besinler. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading