Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kilo almamak için ceviz tüketebilirsiniz! Beyni güçlendiren kuruyemişin sağlık için faydaları saymakla bitmiyor!

Kilo almamak için ceviz tüketebilirsiniz! Beyni güçlendiren kuruyemişin sağlık için faydaları saymakla bitmiyor!

Beyin gelişimi için tartışmasız bir öneme sahip olan ceviz, kan şekerinin düşürülmesinde de etkili. Kilo alımını önleyen bu kuruyemiş aynı zamanda fiziksel aktivitelerde daha iyi performans gösterilmesini sağlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:58

Cevizin faydaları nelerdir? Günde ne kadar ceviz tüketmek gerekiyor? İşte cevaplar...

Çocukların beyin gelişimini desteklemesiyle bilinen cevizin daha birçok faydası ortaya çıktı. Yeni bir araştırma, günlük ceviz tüketiminin, uzun vadede insan sağlığını destekleyen, yaşam boyu sağlıklı bir alışkanlık olabileceğini gösterdi.

Kalp krizini önleyen sekiz altın kural! Sadece bir tanesi bile... Haberi Görüntüle

3000 YETİŞKİNİN VERİLERİ 30 YIL İNCELENDİ

Araştırmacılar, 18 ila 30 yaşları arasındaki yaklaşık 3.000 genç yetişkinin verilerine baktı. 30 yıl süren çalışmada katılımcılardan çalışmanın başında, yedinci yılda ve yirminci yılda olmak üzere üç kez beslenme alışkanlıklarını bildirmeleri istendi. Ayrıca, çalışma sırasında birkaç kez fiziksel ve klinik muayeneye tabi tutuldular.

Katılımcıların beslenme alışkanlıkları, araştırmacıların onları ne sıklıkla kuruyemiş ve kuruyemiş tükettiklerine bağlı olarak üç kategoride sınıflandırmasına yardımcı oldu. 352 kişi ceviz, 494 kişi diğer kuruyemiş tüketti. 177 kişi ise hiç fındık tüketmedi.

Bu yağın iyi gelmediği şey yok! Hafızayı güçlendiriyor, cildi besliyor,... Haberi Görüntüle

CEVİZ KİLO ALIMINI ÖNLÜYOR

Çalışmanın sonuçları, cevizlerin insan sağlığına iyi geldiğini buldu. Ceviz tüketen kişiler, diğer kuruyemişleri tüketen veya hiç yemeyen kişilere kıyasla fiziksel aktivitelerde daha iyi performans gösterdi. Fındık tüketimi, daha düşük vücut kitle indeksi ve bel çevresi ile ilişkilendirildi. Ceviz tüketenler diğer kuruyemiş tüketenlere göre daha az kilo aldı. Ceviz yemeyen insanlarla karşılaştırıldığında, ceviz yiyenlerin kan şekeri daha düşüktü.

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

CEVİZ HANGİ BESİN MADDELERİNİ İÇERİR?

Günde 28 gram ceviz tüketmek, Omega-3 alfa-linolenik asit, lif, manganez, magnezyum, bakır, demir, kalsiyum, çinko, potasyum, B6 vitamini ve folik asit gibi, vücuda çok çeşitli besin maddeleri sağlar. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading