Yandex Metrica
SON DAKİKA
Keto diyeti yaparken 7 gıdadan uzak durun! Yüksek karbonhidrat ve şeker içeren gıda maddeleri hem diyeti bozar hem de sağlığı!

Keto diyeti yaparken 7 gıdadan uzak durun! Yüksek karbonhidrat ve şeker içeren gıda maddeleri hem diyeti bozar hem de sağlığı!

Oldukça düşük bir günlük toplam kalori alımını amaçlayan Keto diyeti, neredeyse hiç karbonhidrat tüketmemeyi ilke ediniyor. Bu beslenme şeklini seçme halinde özellikle uzak durulması gereken yiyecekler var. İşte o 7 besin maddesi...

Sağlık

25.03.2024, 10:08

Keto diyeti nedir? Keto diyetinde neler yenmemeli? İşte cevaplar...

Keto diyeti, oldukça düşük bir günlük kalori alımının yanı sıra hiç karbonhidrat içermeyen bir beslenme şekli. Son yıllarda popüler olan bu diyete karar vermek halinde "ne yemeli-yememelı" şeklinde bir liste oluşturmak şart. 

Bu tarz bir beslenme kişiye çok hızlı kilo verdirir ancak elbette sağlıklı gıdalar almak şartıyla. Mesela birçok keto diyet sever, bağırsak ve kalp sağlığı için çok az lif tüketir. Bununla birlikte, protein ve sağlıklı yağlar gibi besinleri dengelemek de gerekiyor. Çünkü yüksek proteinli gıdalar, sindirmek için daha fazla kalori yaktığı için vücudunuzun yağ yakma sürecini kolaylaştırıyor. Sağlıklı yağlar tüketmek ise vücudunuzun daha uzun süre tok hissetmesini sağlayabiliyor.

Uzmanlardan bahar ayları için kene uyarısı: Açık alanlarda çalışanlar tehlikede!... Haberi Görüntüle

ŞEKERLİ İÇECEKLER

Tabi keto diyetindeyken yanına yaklaşmamanız gereken gıdalar da var. Gazlı içecekler, spor içecekleri ve meyve suları gibi şekerli içecekler, ilave şeker ve karbonhidratlar bakımından zengindir. Bir keto diyetini takip etmeye çalışıyorsanız, bu tür içeceklerden uzak durmanız lazım.

Diş çürükleri o organda kanser ihtimalini artırıyor! İşte çarpıcı araştırmanın... Haberi Görüntüle

HAMUR İŞLERİ 

Hamur işleri ve unlu mamuller de, fazla karbonhidrat alımına sebep olur. Bu da hem kilo artışına yol açar.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ŞEKERLİ YOĞURT

Piyasada satılan şekerli yoğurtlardan da uzak durmanızda fayda var. 100 gram sade, yağsız yoğurt yaklaşık 10 gram protein, 0,5 gram yağ ve sadece 4 gram karbonhidrat içerir, bu da onu, ölçülü olarak tüketilirse, keto dostu harika bir atıştırmalık haline getirir. Ayrıca sabahları harika bir protein kaynağı olabilir. 

Kalp hastalığı olanlar dikkat! Ölüme yol açan hastalığa sebep olduğu... Haberi Görüntüle

DONDURMA

Canınız dondurma istediğinde bunu keto dostu dondurma seçenekleri ile yatıştırabilirsiniz. Çok şekerli ve kremalı dondurmalar diyetinize çok büyük bir balta vurmaktan başka bir işe yaramaz. Keto dostu ürünler ise genellikle düşük karbonhidratlıdır ve stevia, keşiş meyvesi ve şeker alkolleri gibi sağlıklı tatlandırıcı alternatifleriyle yapılır.

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay... Haberi Görüntüle

MERCİMEK VE FASULYE

Fasulye ve mercimek, özellikle bakliyat ailesinin en karbonhidratlı bireyleridir. Tonlarca lif ve önemli miktarda proteinle dolu olsalar da, bu yiyecekleri keto odaklı bir diyete dahil etmek zor olabilir.

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

SALATA SOSLARI

Piyasadaki birçok ticari olarak hazırlanmış salata sosu, yüksek miktarda ilave şeker, sağlıksız yağlar ve sodyum içerir. Tüm bunlar keto diyetini uygulamaya çalışırken kan basıncının yükselmesine neden olabilir. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İŞLENMİŞ ETLER

Şarküteri etleri, sosisli sandviçler ve sosisler gibi ultra işlenmiş etler karbonhidrat veya şeker içermese de, nitratları yüksektir ve uzun vadede kalp sağlığınız için iyi değildir. Bu nedenle, proteinleri ve sağlıklı yağları göz önünde bulundurarak öğünler planlarken, sağlıklı kolesterol seviyelerini korumak için yağsız et seçimlerini tercih etmelisiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading