Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kendisi kadar kabuğu da şifalı! Sakın çöpe atmayın

Kendisi kadar kabuğu da şifalı! Sakın çöpe atmayın

Meyve ve sebzelerin kendileri kadar kabukları da bir hayli faydalı. Muz da onlardan biri. Kabuğunda vücuda yararlı sayısız vitamin barındıran muz ile ilgili haberi okumadan pahalı kozmetik ürünlerine bütçe ayırmayın...

Sağlık

23.01.2024, 21:00

Özellikle çocukların en sevdiği meyveler listesinde ilk 5'te mutlaka yer alan muz hem lezzetli hem de çok faydalı. Yaz kış tüketilebilen bu güzel meyve ile yapılan tatlılar da bir hayli hafif oluyor.

Potasyum kaynağı muzun kabuğu ise başlı başına vitamin deposu. Faydaları o kadar çok ki, eminiz okuyunca "bugüne kadar kabukları niye çöpe attım?" diyeceksiniz. 

Hem lezzetli hem sağlıklı bir baharat! Şekeri dengeliyor, virüslere karşı... Haberi Görüntüle

SİVİLCELERE "HOŞÇAKAL" DEMEK İÇİN MUZ KABUĞU 

Muz, cilt bakımı için adeta pahalı bakım ve sivilce kremlerinin muadili. İltihap önleyici özelliklere sahip olan kabuğu cilt yüzeyinde kullanıldığında aknelerin oluşmasını önlüyor ve sivilcelerin kurumasını sağlıyor. Bu özelliğinden faydalanmak için muz kabuğunun iç kısmıyla, yüzünüze hafifçe masaj yapın. Cildin bu maddeleri emmesi için, 20 dakika bekleyin. Ardından soğuk suyla yıkayın. Bu yöntemi günde 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

İnek sütü sık görülen hastalığın ilacı olabilir mi? Bilim insanlarına... Haberi Görüntüle

SİYAH NOKTALARA MUZ KABUĞU

Sadece bu kadar da değil. Cilt lekeleri ve siyah noktalar için de yine muz kabuğunun içiyle cildinize 5 dakika boyunca masaj yapın. Ardından 20 dakika bekleyin ve soğuk suyla durulayın. Haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz. 

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

MUZ KABUĞU İLE SİĞİLİNİZİ YOK EDİN 

Muz kabuğu vücudunda siğil olanların da yardımına koşuyor. Siğilin boyutundan daha büyük olan bir muz kabuğunu bu bölgeye yerleştirin ve bandajla sararak bir gece bekletin. Ertesi sabah bandajı açın. Siğiller eriyene kadar bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Fakat gündüzleri bu bölgeleri sarmayın.

Çabuk doymak bir kanser belirtisi olabilir! Kadınların üçte birinde görülüyor Haberi Görüntüle

Bunları yapanların beyni yaşlanmıyor! Biyolojik yaştan daha genç hissediyorlar Haberi Görüntüle

MUZ KABUĞU VARSA KAŞINTI YOK

Yaz aylarında artan böcek ve sinek ısırıkları için de muz kabuğundan yararlanabilirsiniz. Polisakkaritler, böcek ısırıklarından sonra oluşan kaşıntı ve şişlikleri giderir. Bu özelliğinden yararlanmak için, ısırığın olduğu bölgeye 5 dakika muz kabuğuyla masaj yapın. Ardından 15 dakika bekleyin ve temizleyin. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KIYMIKLARI MUZ KABUĞU İLE ÇIKARIN

Cildin yumuşamasına ve nemlenmesine yardımcı olan muz kabuğu, kıymık batmalarına da birebir. Kıymığın olduğu bölgeye muz kabuğu koyun ve bandajla sararak sabitleyin. 5 saat beklettikten sonra bandajı açabilirsiniz. Kıymık, muz kabuğuyla birlikte çıkmış olacaktır.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

GÖZ ALTI TORBALARINA VEDA

Muz kabuğu, nemlendirici özelliği sayesinde göz altı torbalarından kurtulmanızı sağlayabilir. Bunun için, muz kabuğunun içinde bulunan kısımları kazıyın. Parmağınızın ucuyla göz altına bu karışımı sürün. Etkisini arttırmak için, aloe vera yağıyla karıştırabilirsiniz. Maskeyi 15 dakika beklettikten sonra bol suyla birlikte temizleyin. 

Artık erkekler de bu ameliyatı yaptırıyor! Araştırmalara göre ağrısı uzun... Haberi Görüntüle

Bahar alerjisi en çok gençleri vuruyor! Uzmanlar belirtilerin iki yaşından... Haberi Görüntüle

BİRİ BAŞ AĞRISI MI DEDİ?

Baş ağrılarını dindirmek için muz kabuğunu alın ve şakak bölgelerine yerleştirin. Düşmemesi için bir bezle sararak sabitleyebilirsiniz. Ağrınızın yavaş yavaş geçtiğini görebilirsiniz.

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz... Haberi Görüntüle

DOKTOR ONAYLARSA SEDEF TEDAVİSİNDE KULLANILABİLİR

İçeriğinde çeşitli antioksidanlar bulunan muz kabuğunu, doktorunuz onaylarsa sedef hastalığı tedavisi için de kullanabilirsiniz. Bunun için muz kabuğuna zeytinyağı döküp sedefli bölgeye sürmeniz, daha sonra soğuk suyla temizlemeniz yeterli. 

Atlantik Diyeti nedir? Atlantik Diyeti nasıl yapılır? Herkese uygun mu? Haberi Görüntüle

TOPUK BAKIMINIZI MUZ KABUĞU İLE YAPIN

Muz kabuğunun nemlendirici özelliği topuklarda oluşan sertleşmiş nasırlara da iyi gelir. Uygulama için gece yatmadan önce muz kabuğunu topuk bölgesine yerleştirin ve bandajla hafifçe sarın. Ardından çorabınızı giyin ve bir gece bekletin. Sabah kalktığınızda bandajı açarak topuklarınızı ılık suyla yıkayın.

İnsan beyni nesilde nesile büyüyor! Bilim insanlarına göre bu demans... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

DİŞ LEKELERİNDEN MUZ KABUĞU İLE KURTULABİLİRSİNİZ

Muz kabuğunun içinde bulunan sitrik asit, hem lekelerin giderilmesine hem de dişlerin güçlenmesine yardımcı olur. Bunun için muz kabuğunun iç kısmıyla dişlerinizi bastırmadan ovuşturun. Ardından dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın. Bu yöntemi günde 1-2 kez tekrarlayabilirsiniz. Düzenli uygulamalarda fark kısa sürede görünür.

Bir noktayı belirtmekte fayda var. Muza alerjiniz varsa veya alerjik bir cilde sahipseniz, bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka bir doktora danışın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading