Yandex Metrica

Kelliğe kesin çözüm var mı? Saç kelliğine ne iyi gelir?

Kelliğe kesin çözüm var mı? Saç kelliğine ne iyi gelir?

Saçlar vitamin kaybedildiğinde yıpranmaya başlar. Yıpranan saçlar zamanla kuru bir görüntüye sahip olur. Eğer gerekli özen gösterilmez ve önemsenmezse zayıflayan saçlar kopmaya yada kökünden dökülmeye başlar. Kellik her toplumda görülebilen bir durumdur. Saçlar belli zamanlarda mevsimsel değişiklikler sebebiyle de dökülür. Peki kelliğe kesin çözüm var mı? Saç kelliğine ne iyi gelir?

Sağlık

23.04.2024, 18:56

Kellik her toplumda görüşebilen bir durumdur. Saçlar vitamin değerleri düştükçe yıpranır. Yıpranan saçlar da zamanla kurur ve bakımıszlaşır. Kuru saçlar özen gösterilmezse zayıflayarak ya kopar ya da kökünden dökülür. Bazı durumlarda saçlar mevsimsel değişiklikler sebebiyle de dökülür. Peki kelliğe kesin çözüm var mı? Saç kelliğine ne iyi gelir?

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

KELLİĞE KESİN ÇÖZÜM VAR MI?

Saç dökülmesini doğal yollarla azaltabilir ya da dökülmesine son verebilirsiniz. Saçları sağlığına kavuşturmak için doğal yöntemler bulunmaktadır. Bunlar;

Badem yağı

Lavanta

Karanfil

Hindistan cevizi yağı

Kına

Argan Yağı

Soğan

Çam terebentin yağı

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

SAÇ KELLİĞİNE NE İYİ GELİR?

1- BADEM YAĞI

Bademe yağı saç maskesi olarak uygulandığında saçların kaybettiği gücü geri kazanmasını sağlayarak saçlara hacim verir. Saç iplerine ve uçlarına uygulanan badem yağı sağlıklı saçlara sahip olmasnızı sağlar. Sağlıklı saçlar ile de dökülme problemi son bulur.

Haftada bir uygulanan badem yağı maskesi içeriğindeki E vitamini sayesinde saç dökülmesini durdurur. Kadın ve erkekler düzenli olarak badem yağı kullanabilir.

2- LAVANTA

Bir kaşık lavantayı kaynayan suya ekleyin ve karıştırın. 5 dakika kısık suda kaynamaya bırakın. Sıcaklığı geçen lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayın. 30 dakika geçtikten sonra saçlarınızı durulayın. Bu kürü 10 günde bir tekrayın. Böylelikle saç dökülmeniz azalacaktır. 

Lavanta saç dökümesini engellerken saç diplerindeki kiri ve yağı da temizler. Antioksidan etkili lavanta yağı ile saçlarınız sağlığına kavuşacaktır.

3- KARANFİL

15 tane karanfili bir bardak suda kaynatın. Kaynayan suyu ılımaya bırakın ve saç derinize bu su ile masaj yaparak uygulayın. Yarım saat bekleyen karanfilli su sayesinde saç diplerinizdeki kaşıntı ve yaralar iyilecek ve saç dökülmesi bitecektir. 

Stres ve vitamin eksikliği yüzünden gerçekleşen saç dökülmesi karanfil ile geçecektir.

4- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Saç dökülmesine aranan çözümler erkek ve kadınlar tarafından sıklıkla araştırılır. Hindistan cevizi yağı yapısındaki vitaminlerle saç derisi beslenir. Böylece saç dökülmesi ve deri hastalıkları son bulur. Bunların dışında hindistan cevizi yağının güzel kokusu sebebiyle saçlarınız da hoş kokacaktır.

5- KINA

Saçlara kına yakmak geleneksel bir olaydır. Kına saç boyası gibi olsa da içindeki vitaminler sayesinde saçları besler ve tüm saç sıkıntılarını geçirir. Kına ,saçlarınızda dökülme ve kopma sıkıntısı yaşanların da yardımcısıdır. Kızıl bir görünüm elde ederken saçlarınız da beslenmiş olacaktır.

6- SOĞAN

Soğan içeriğindeki kükürt sayesinde saçların uzamasını ve saç derisinin sağlıklı olmasını sağlar. Saç dökülmesi problemi yaşayanlar soğanı rendeleyip içine zeytinyağı ekleyerek bir kür hazırlayın. Bu kür ile saç diplerine masaj yaparak 30 dakika bekletin. 30 dakika sonrasında saçlarınızı şampuan ile yıkayın.

7- ARGAN YAĞI

Argan yağı içeriğindeki bitkisel desteği sayesinde saçlarınızı besler. Hemen hemen her markette bulunan argan yağını saç maskelerine ekleyebilirsiniz. Besleyici özelliği yüksek olan argan yağını düzenli kullandığınızda saçlarınızın kopmasını önlemiş olacaksınız. Dökülme sorunu yaşayan kadın ve erkeklere argan yağı önerilmektedir.

8- ÇAM TEREBENTİN YAĞI

Çam terebentin yağı güzel kokusu ile sizi büyülerken bir yandan da saçlarınıza iyi gelecek doğal bir mucizedir. Çam terebentin yağını saç maskelerinize ya da şampuan içinde kullanarak saç dökülme probleminin önüne geçebilirsiniz. Saçlarda az da olsa kuruluk yaptığı için zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağıyla beraber kullanabilirsiniz.

Çam terebentin yağını düzenli kullandığınızda saç dökülme ve kopma problemlerinin eskisine kıyasla azaldığını göreceksiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading