Yandex Metrica

Kediler neden kusar? Sevimli dostlarımız en çok tüy yutma ve bozuk yiyecekler sebebiyle kusuyor!

Kediler neden kusar? Sevimli dostlarımız en çok tüy yutma ve bozuk yiyecekler sebebiyle kusuyor!

Kedilerde kusma, sık görülen ve genelde önemsenmeyen rahatsızlıklardan biri. Tüy yutma, çok mama yeme, bozuk şeyler yeme gibi sebepler kusmaya sebep olabilir. 2 günden uzun süren kusma ise ciddi hastalıkların işareti olabileceğinden veterinere danışmakta fayda var.

Sağlık

05.02.2024, 20:23

Kediler neden kusar? Kedilerde kusma ciddi bir hastalık belirtisi mi? Kedilerde kusma ne zaman tehlikeli? Tüy yutma kusmaya sebep olur mu? İşte cevaplar...

Evlerimizin sevimli canlıları kediler de tıpkı insanlar gibi zaman zaman hasta olabiliyor. En çok görülen rahatsızlıklardan biri de kusma. Peki kediler neden kusar? 

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

YUTTUKLARI TÜYLER KEDİLERİ KUSTURABİLİR

Kedilerin kusma sebeplerinden ilki, kendilerini temizleme amacıyla yalarken yuttukları tüyler. Zamanla mideye dolan tüyler bir süre sonra kediyi rahatsız etmeye başlar. Bu rahatsızlık ancak kusma yoluyla giderilebilir. Tüy yutmayı azaltmanın tek yolu ise onu düzenli olarak fırçalaktan geçiyor.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

KEDİNİN BOZUK BİR ŞEY YEMESİ KUSMA SEBEBİ

Kedilerin diğer kusma nedeni bozuk bir şey yemesi veya yediği bir şeyin dokunmuş olma olasılığıdır. Kediler çok dayanıklı hayvanlar olmalarına rağmen günü geçmiş yiyecekler ve yiyecek alerjisi buna sebep olabilir. 

Bazen evdeki bitkileri yiyen kediler bu sayede kendilerini kusturur. Ancak bazı bitkilerin kediyi zehirleyebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

YAVRU KEDİLER ÇOK YEYİNCE KUSUYOR

Özellikle yavru kediler kimse elinden almadan verilen tüm mamayı bitirmek ister. Ve mide kapasiteleri dolduğu için kusmaya başlarlar. Ayrıca ani mama değişikliği yapmak kedilerin midesini alt üst edeceğinden kusma görülebilir.

Kedinin hangi nedenle kustuğunu onu gözlemleyerek tespit edebilirsiniz ancak bu süre 48 saati geçmemeli. Kedinin kusması 2 günden uzun sürüyorsa ciddi bir sağlık sorunu olduğunu işaret eder.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading