Yandex Metrica

Kedi tüyü alerjiye sebep olur mu? Sizi hapşırtan kedinin tüyü değil tüye yapışmış ev tozu olabilir!

Kedi tüyü alerjiye sebep olur mu? Sizi hapşırtan kedinin tüyü değil tüye yapışmış ev tozu olabilir!

Evde kedi beslemek bazı insanlar için yaşam bazı insanlar için ise alerji kaynağı olarak görüldüğünden korku sebebidir. Özellikle tüylerinin alerjiye yol açtığı, kiste sebep olduğu gibi yanlış bilgiler sonucu çoğu zaman değil evde beslemek, kedilere dokunmak bile bu insanlar için yasaklılar listesinde yer alır. Ve ne yazık ki bu endişe yüzünden kedilerin sıcaklığını hissedemeyen fazla sayıda şanssız yetişkin ve çocuk var.

Sağlık

21.03.2024, 07:03

Kedi tüyü alerjiye yol açar mı? Kedilere karşı alerjinin sebebi nedir? Kedi insanlarda kist yapar mı? Kedi hastalıklara sebep olur mu? İşte cevaplar...

Evinize kedi besliyorsunuz ve çocuğunuzda aniden alerji başladı. Doktora gittiğinizde size ilk söylenen "kediyi gönderin" cümlesi. İşte bu çözüm arayışından uzak dayatmalar yüzünden yüzlerce kedi ev ortamından sokağa bırakılıyor.

Aslında kedi tüyünün insan sağlığına zararlı biçbir etkisi yok. Evcil hayvan tüylerine, özellikle kediye karşı alerji geliştirmek, doğrudan bağışıklık sistemi ile ilgili. Ancak çoğu zaman alerjik reaksiyonlar gösteren kişi, evcil hayvanları bu durumun birincil sorumlusu olarak görüyor. 

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

ALERJİ SEBEBİ KEDİ TÜKÜRÜĞÜNDEKİ ALERJENLER 

Bazı insanların alerjik reaksiyon göstermesindeki sebep kedinin tüylerinde, derilerinde ve tükürüklerindeki alerjenler. Ancak bu alerji de az evvel dediğimiz gibi herkeste görülmüyor, bağışıklık sistemi düşük olanlar bunlardan etkileniyor.

Uzun tüylü kedilerde tüylerin arasındaki ev tozları da alerji oluşturan bir etkendir. Yani suçu kediye atmadan önce kişi evini ne kadar ve ne sıklıkla süpürüp siliyor bunu bir düşünmesi lazım.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

KEDİ TÜYÜ KİSTE SEBEP OLMAZ

Kedi tüyleriyle ilgili toplumda yaygın olan bir başka yanlış kanı, kiste sebep olması. Bilimsel araştırmalar, kedi tüylerinin kist oluşumuna neden olmadığını ortaya koyuyor. Kiste sebep olan; hayvan tüyü değil, tüylere bulaşan parazitler. Ancak bu parazitler sadece kedi tüylerinde bulunmuyor. Çiğ sebze ve meyvelerde de bunlardan var. Kedilerin parazit bakımlarını düzenli yaptırmanız halinde bu sorun da ortadan kalkmış oluyor.

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

BAKIMI YAPILAN HİÇBİR KEDİ İNSANI HASTA ETMEZ

Ayrıca bazı aileler evde kedi isteyen çocuklarına "kedi seni hasta eder" şeklinde cevap verebiliyor. Bu da doğru bir yaklaşım değil. Sağlıklı bir şekilde beslenen, veteriner kontrolleri aksatılmadan gerçekleştirilen, sağlıklı kedilerin tüyleri herhangi bir hastalığa yol açmaz. Ayrıca kedilerden insanlara virüs geçişi çok nadir görülür.

Dikkat edilmesi gereken, kedi tüyündeki proteinlerin astımı tetiklediğini ve krize yol açtığını bilerek hareket etmek ve astımı olan birini eve davet etmeden önce gereken önlemleri almak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading