Yandex Metrica
SON DAKİKA
Karpuz ve peyniri birlikte yerseniz ne olur?

Karpuz ve peyniri birlikte yerseniz ne olur?

Karpuz denildiğinde hemen hepimizin aklında ilk olarak ‘peynir’ geliyor. Zira karpuz-peynir yaz aylarında ara öğünlerin vazgeçilmez ikilisini oluşturuyor. Uzmanlar bu iki besinin bir arada oldukça sağlıklı olduğunu söylüyor ancak dikkat edilmesi gereken bir husus var. İşte karpuz peynir ikilisinin yararları ve zararları...

Sağlık

23.01.2024, 19:30

Karpuz denildiğinde hemen hepimizin aklında ilk olarak ‘peynir’ geliyor. 
Zira karpuz-peynir yaz aylarında ara öğünlerin vazgeçilmez ikilisini oluşturuyor. 

Karanfilin faydaları nelerdir? Karanfil çayı zayıflatır mı? Hamileyken karanfil yemek... Haberi Görüntüle

PROTEİN KONTROLÜ SAĞLADIĞINDAN FAYDALI

Uzun süreli tokluk sağlamayan karpuzun yanında iyi bir protein kaynağı olan peynir tüketmeniz kan şekerini dengeleyerek doygunluk, dolayısıyla porsiyon kontrolü sağladığı için aynı zamanda da faydalı. 

En sevilen yaz meyvesi migrene neden olabilir mi? Araştırmalar ne... Haberi Görüntüle

PORSİYON MİKATRINI AŞMAYIN

Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik, “Günlük tuz tüketiminin artmaması için ara öğünde bir porsiyon az tuzlu peynirle bir porsiyon (yaklaşık 200 gram) karpuz miktarını aşmayın” uyarısında bulunuyor.

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

KESMEDEN ÖNCE BUZDOLABINA KOYMAYIN

Karpuzu oda sıcaklığında bütün halinde tutmanız içeriğindeki antioksidan miktarının artmasına fayda sağlıyor. Bu nedenle karpuzu kesme zamanı gelmeden buzdolabına koymayın. Kestikten sonra üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz. Bozulmaması için bitiremediğiniz karpuzları ezerek posa haline getirdikten sonra dondurup, limonata tariflerinde değerlendirebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading