Yandex Metrica

Sitede Ara

Karpuz çekirdeği yerseniz ne olur? Son zamanların en çok konuşulan konusu oldu!

Karpuz çekirdeği yerseniz ne olur? Son zamanların en çok konuşulan konusu oldu!

Yaz mevsiminin en sevilen ve en çok tüketilen meyvesi olan karpuz, besin değeri açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Karpuz çekirdeğinin insan sağlığı açısından birçok faydası bulunmaktadır. Bunun yanında zararları da vardır elbette. İşte karpuz çekirdeği ile ilgili ilk defa duyacağınız bilgiler...

Sağlık

23.01.2024, 18:40

Gün içinde tükettiğimiz her besinin insan vücuduna farklı etkileri bulunur. Bunlardan biri de karpuz çekirdeğidir. Sıcak havalarda soğuk bir şekilde tüketilen ve yaz aylarının en sevilen meyvesi olan karpuz tatlı bir meyvedir. Çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan insanın severek tükettiği karpuz meyvesinin çekirdekleri de oldukça faydalıdır. Bu yüzden karpuzun çekirdekleri ile birlikte yenilmesi gerekir ancak kişiler bunu çok fazla tercih etmez. 

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

*Karpuz çekirdeğinin içerisinde omega-3 yağ asitleri bulunur. Bunlar cilt bakımı için faydalı yağlardır. Bu yüzden karpuz çekirdeğinin tüketimi cildi nemlendirmeye yardımcı olur.
İçerisinde antioksidan da bulunan karpuz çekirdeği cilt üzerindeki lekelerin azalmasını sağlar.
*Gözenekleri açar ve akne oluşumunu engeller.
*Magnezyum, protein, bakır ve demir bileşenlerine sahip olan karpuz çekirdeği saç sağlığı için de faydalıdır. Düzenli kullanımda saçın parlak ve güçlü olmasına yardımcı olur.


*Düşük kan basıncına iyi gelir. Protein ve amino asit içeriği ile büyüme ve gelişim dönemlerini olumlu destekler.
*Dokuların gelişmesine ve sağlıklı hücrelerin oluşmasına katkı sağlar.
*Enerji vericidir.
*Kan şekerinin kontrol edilmesinde yardımcı olur.
*Yüksek kolesterolün düşürülmesini sağlayabilir.
*Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur.
*İçeriğindeki güçlü magnezyum oranı ile kemik sağlığına iyi gelir.

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN ZARARLARI

Karpuz çekirdeğinin tüketiminin insan sağlığına herhangi bir zararı olduğu bilinmemektedir. Ancak bazı çok fazla tüketim gerçekleştiğinde sindirim sistemine zarar verebilir. Çok nadir de olsa apandist sorununa yol açabileceği ifade edilir.

O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir!... Haberi Görüntüle

İLKBAHAR AYINDA EKİM YAPILMALI

Karpuz çekirdeğinin ekimi için ilkbahar aylarını tercih etmelisiniz. Kapalı ve ılık bir ortamda toprağınızı hazırladıktan sonra toprak gübre ile karıştırılmalıdır. Ardından toprağın üzerine karpuz çekirdekleri serpiştirilmelidir. Tohumların da üzeri ince bir tabaka toprak ile örtüldükten sonra sulama işlemi yapılmalıdır. Fide haline geldikten sonra daha büyük bir saksıya ekilmelidir.

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİ NASIL YEMELİYİZ?

Karpuz çekirdeği iki farklı şekilde yenir. Bunlardan biri karpuz meyvesi ile birlikte kabuğuyla yemektir. Kabuklu bir şekilde karpuzla tüketilse de mide onu hazmedecektir. Diğer bir yeme şekli ise çerez olarak tüketmektedir. Kavrulmuş ya da yaş olan karpuz çekirdekleri ayçiçeği ya da kabak çekirdeği gibi kabuğundan ayırılarak yenir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading