Yandex Metrica

Kanserden korunmada bu madde çok etkili! Arılara ne kadar teşekkür etsek az

Kanserden korunmada bu madde çok etkili! Arılara ne kadar teşekkür etsek az

Ekolojik dengenin en önemli unsurlarından olan arılardan elde edilen her şey çok kıymetli. Çocukların bayıldığı bal, bağışıklığı güçlendirici polen ve hastalıklara karşı kalkan etkisi olan propolis, sağlık için değeri çok büyük besinlerden. Peki propolis nedir? Vücuda ne gibi faydaları var?

Sağlık

23.01.2024, 20:15

Arıların, bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip bir ürün olan propolis sağlık için şifa kaynağı. 

Profesör Oytun Erbaş'tan şaşırtan öneri! Çocuğunuzun boyunu uzatmak istiyorsanız bunu yapın Profesör Oytun Erbaş'tan şaşırtan öneri! Çocuğunuzun boyunu uzatmak istiyorsanız bunu... Haberi Görüntüle

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Arılar tarafından, kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilizasyonu için kullanılan propolis virüs ve bakterileri yok ederek vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirir, hastalanma sıklığını ve antibiyotik kullanımını azaltır.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

KANSERE SAVAŞ AÇIYOR

Propolisin en önemli görevi birtakım kanser türleriyle savaşıyor olması. Bu mucize besin, kanserli hücrelerin vücut içerisinde çoğalmasının önüne geçiyor, sağlıklı olarak vücutta yer alan hücrelerin kanserli hücrelere dönüşmesini engelliyor. Aynı zamanda kanserli hücrelerin birbirleri ile olan iletişim ağlarını bloke ediyor.

Dünyada bilinen en güçlü antioksidanlar arasında yer alan propolis antibakteriyel, antiviral, antifungal, antitümör, antienflamatuvar etkilere sahip. En büyük görevi antikor üretimini arttırmak.

Günde 1 fincan içmek kemikleri güçlendiriyor! Kadınlarda osteoporoz riskini azaltıyor! Çinli bilim insanları açıkladı Günde 1 fincan içmek kemikleri güçlendiriyor! Kadınlarda osteoporoz riskini azaltıyor!... Haberi Görüntüle

UÇUK TEDAVİSİNDE KULLANILABİLİYOR

Damla veya ham bal ile karışım halinde tüketilebilen propolis, uçuk gelişimine sebep olan Herpes virüsüne karşı etkili olduğundan uçukları tedavi etmekte de kullanılabilir.

Nabız nedir? Normal nabız değeri kaç olmalı? Çocuklarda nabız yüksek mi olur? Nabız değerleri ne zaman tehlikeli? Nabız nasıl ölçülür? Nabız nedir? Normal nabız değeri kaç olmalı? Çocuklarda nabız yüksek... Haberi Görüntüle

DİŞ ÇÜRÜKLERİNİ ÖNLÜYOR

Ağız içinde bakteri üremesinin önüne geçebilen ve böylece diş çürükleri önlemeye yardımcı olan propolis, diş etlerindeki ödeme karşı da oldukça etkili. Ağız gargaralarına ya da diş macunlarına propolis katılması bu noktada faydalı olacaktır.

Mucize içeriklere sahip olan bu gıda maddesinin içinde bulunan flavonoid grubu ise yaraların kapanmasını da hızlandırmakta.

Propolis ağızdan alındığında veya cilde uygun şekilde uygulandığında güvenli olur ancak arılara veya arı ürünlerine alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Propolis içeren pastiller tahrişe ve ağız ülserlerine neden olabilir.

Hamile veya emziren kişilerde propolis almanın güvenilirliği hakkında yeterli güvenilir bilgi yok. Uzmanlar propolisin içindeki bazı kimyasalların ise astımı daha da kötüleştirebileceğine inanıyor. Propolisteki belirli bir kimyasal, kanın pıhtılaşmasını yavaşlatabilir. Propolis almak, kanama bozukluğu olan kişilerde kanama riskini artırabilir. Propolisteki belirli bir kimyasal kanın pıhtılaşmasını yavaşlatabilir. Propolis almak ameliyat sırasında ve sonrasında kanama riskini artırabilir. Ameliyattan 2 hafta önce propolis almayı bırakmak lazım. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading