Yandex Metrica

Kanal tedavisi nedir? Kanal tedavisi nasıl yapılır? Kanal tedavisi acıya yol açar mı?

Kanal tedavisi nedir? Kanal tedavisi nasıl yapılır? Kanal tedavisi acıya yol açar mı?

Diş hekimleri, çoğu insanın itiraf edemediği fobiler arasında. O yüzden bu koltuğa oturmak, diş ağrısı başlar başlamaz değil de dayanılmaz noktaya geldiğinde göze alınabiliyor. Hastaların en korktuğu şeylerden biri ise kanal tedavisi. Peki kanal tedavisi neden ve nasıl yapılır? Tedavi kişiye acı verir mi? İşte detaylar...

Sağlık

23.01.2024, 19:37

Kanal tedavisi nedir? Kanal tedavisi nasıl ve neden yapılır? Kanal tedavisi acı verir mi? İşte cevaplar...

Dişçi koltuğuna oturulduğunda duymaktan haz edilmeyen iki şey, diş çekimi ve kanal tedavisi. Çürümüş veya enfekte olmuş dişleri çekmeden kurtarabilme yolu dolgu da yetersiz ise eğer kanal tedavisi oluyor. 

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

KANAL TEDAVİSİNE RÖNTGEN İLE KARAR VERİLİYOR

Kanal tedavisinde ilk adım, kök kanallarının şeklini görmek için bir röntgen filmi çekerek çevredeki kemiklerde herhangi bir enfeksiyon belirtisi olup olmadığını belirlemek. Eğer böyle bir durum varsa diş hekimi lokal anestezi kullanır ve bölgeyi uyuşturur. Tedavi sırasında o bölgeyi kuru ve tükürüksüz tutmak için dişin etrafına bir lastik tabakası yerleştirir.

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

ÇÜRÜMÜŞ SİNİR DOKUSU ÇIKARILIYOR

Kök kanalına bir erişim deliği açan diş hekimi, bu delikten içerideki zararlı bakteriler, çürümüş sinir dokusu ile pulpayı dişten çıkarır. Temizleme işlemi kök kanal törpüleri kullanılarak gerçekleştirilir.

Törpüler sırasıyla bu delik içine yerleştirilerek kullanılır ve diş boyunca çalışılır. Buradan çıkan mikropları temizlemek için su veya sodyum hipoklorit kullanılır. Dişin iç kısmı temizlendikten sonra açılan delik kapatılır. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

TEDAVİ SÜRESİ DİŞİN DURUMUNA GÖRE ŞEKİLLENİYOR

Kanal tedavisi kişinin dişindeki kök sayısı, kök kanallarındaki enfeksiyon, sinirlerin temizlenmesi gibi işlemlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Dişin enfeksiyon durumuna göre bir haftaya kadar uzayabilir. Eğer kanal tedavisi aynı gün tamamlanmazsa, kanalın tekrar enfekte olmaması için açılan deliğe geçici bir dolgu yerleştirilir.

Kanal tedavisi normal bir dolgu işleminden daha fazla ağrıya ve acıya yol açan bir işlem değil. Hissedilen acı, ağrı ve hassasiyetin asıl sebebi, mevcut olan iltihap ve enfeksiyon.

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

TEDAVİ SONRASI AĞRI OLURSA İLAÇ KULLANILABİLİR

Kanal tedavisi sonrası bölgedeki dokuda hassaslık olabilir. Bunu azaltmak için ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Kanal tedavisi bitene kadar sert veya kabuklu yiyecekleri ısırmaktan kaçınılmalı. Dişler nazik bir şekilde günde en az 2 kere fırçalanmalı. Diş siniri ve pulpasının iltihaplanması ve enfekte olmasını engellemenin en basit yolunun ağız hijyenine dikkat etmek olduğu unutulmamalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading