Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kan grubu 0 olanlar nasıl beslenmeli? 0 kan grubundaki insanlar hangi yiyeceklerden uzak durmalı?

Kan grubu 0 olanlar nasıl beslenmeli? 0 kan grubundaki insanlar hangi yiyeceklerden uzak durmalı?

Kan grupları son yıllarda beslenme üzerinde de oldukça etkili. Öyle ki yapılan araştırmalara göre gıda maddeleri her kan grubunda farklı etkiye yol açabiliyor. Peki 0 kan grubu için en faydalı yiyecekler hangileri? 0 kan grubundakiler hangi yiyeceklerden uzak durmalı? İşte cevaplar.

Sağlık

30.01.2024, 17:29

İlk olarak 1950'li yıllarda James D’Adamo tarafından ortaya atılan kan grubuna göre beslenme meselesi, günümüzde kilo alma veya kilo verme konularında insanlara adeta yol gösteriyor. Araştırmalar, bazı gıdaların belli bir kan grubundaki kişilerde olumlu etki oluşturduğunu bazılarının ise tam tersi bir sonuca yol açtığını ortaya koyuyor. 

Kan grubu 0 olanlar yoğun fiziksel aktivite ve hayvansal proteinlerle gelişme gösteriyor. Avcı- toplayıcı bir beslenme düzenine bağlı olan 0 grubu, yağsız, kimyasaldan arınmış et ve kümes hayvanlarıyla balık tüketmekten geçmişten bugüne birçok fayda görmüş. 

En sevilen yaz meyvesi migrene neden olabilir mi? Araştırmalar ne... Haberi Görüntüle

Erkekleri daha çok etkiliyor! Kasıkta ağrı ve şişlik varsa dikkat!... Haberi Görüntüle

SÜT ÜRÜNLERİ VE TAHILLARDAN UZAK DURUN

İlginçtir, kan grubuna göre beslenme konusunda uzman isimler 0 grubuna süt ürünleri ve tahılları önermez. Bunun sebebi sözkonusu gıdaların, sindirim sistemlerine uymaması. Hatta 0 kan grubuna sahip olanlar tahıl, ekmek, baklagil ve fasülye tüketiminden ne kadar çok kaçınırsa o kadar çok kilo verir. Çünkü onlar buğday tohumu ve tam buğday ürünlerinde bulunan glüten sebebiyle kilo alır. Ki bu maddenin kilo alımını kısıtladığı zaten biliniyor. Aynı şekilde fazla tuz alımı da 0 grubunun vücudunda fazla su birikmesinde önemli bir rol oynuyor. 

Çocuğunuzun geç konuşmasının nedenini açıklıyoruz! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

KIRMIZI ET VE BROKOLİYE AĞIRLIK VEREBİLİRLER

0 kan grubuna sahip olanlar kilo vermek için ise deniz ürünleri, iyotlu tuz, karaciğer, kırmızı et, kara lahana, ıspanak ve brokoli tüketimini artırmalı. Bu kan grubuna sahip olanlar eti kolayca sindirir, zira mide asidi seviyeleri oldukça yüksek. Ancak et derken pastırma, jambon, bıldırcın gibi ürünleri kastetmiyoruz. 

Kolonoskopi tarihe mi karışıyor? Basit bir kan testi o ölümcül... Haberi Görüntüle

0 GRUBU HANGİ DENİZ ÜRÜNLERİNİ TÜKETMELİ?

Deniz ürünleri içinde ise 0 grubu için en faydalı olanlar levrek, dil balığı ve alabalıkken kalamar ve ahtapot uzak durulması gerekenlerden. 

Kahvaltılık ürünleri içinde ise 0 grubu için önerilen gıdalar tereyağı, keçi peyniri, beyaz peynir, köy peyniri, yumurta ve mozarella. Kefir, lor, krem peynir, ayran, süt ve dondurma ise uzak durulması gerekenler. 

Ramazan'da susuzluğa karşı ne yapmalı? İşte su ihtiyacını en aza... Haberi Görüntüle

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla... Haberi Görüntüle

ET SEVMEYEN 0 GRUPLARI PROTEİNİ NERDEN ALACAK?

Et sevmeyen 0 grubundaki kişiler ise protein ihtiyacını her ne kadar tam anlamıyla karşılamasa da bitkisel ürünlerden alabilir. Özellikle kabak çekirdeği ve ceviz çok faydalıyken, kaju, yer fıstığı, fıstık ezmesi ve haşhaş tohumu sindirim sistemi için olumsuz etkilere sebep olabilir. 

Pek çok insanın severek tükettiği makarnalar 0 gruplarının adeta düşmanı. Çünkü çoğu irmikten yapılan makarnalar hiçbir fayda sağlamıyor. Sert buğday ya da pirinç unundan yapılan makarnaların tercih edilmesi bir nebze iyi olabilir. 

Beyaz ekmek zararlı diye biliyorduk! Meğer tam tersiymiş! İşte doğru... Haberi Görüntüle

0 GRUBU İÇİN EN İYİ SEBZELER HANGİLERİ?

Karalahana, brokoli, ıspanak ve marul ise 0 grubu için en faydalı yeşil yapraklılardan. İçinde bolca K vitamini olan bu sebzeler kanın pıhtılaşmasına yardımcı oluyor. Mantar, patates, karnabahar, salatalık ve pırasa uzak durulması gereken sebzeler. 

Meyveler konusuna gelince portakal, mandalin ve çilek yüksek asit içerdiklerinden 0 grubu için yararlı olmayabilir. Muz, yaban mersini, incir, kiraz ve kuru erik ise rahatlıkla tüketilebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading