Yandex Metrica

Sitede Ara

Kalp krizi değil, gaz sıkışması... Göğüste oluşan keskin ağrının sebebi bağırsakta biriken gaz olabilir!

Kalp krizi değil, gaz sıkışması... Göğüste oluşan keskin ağrının sebebi bağırsakta biriken gaz olabilir!

İnsanlar göğüste ağrı veya sıkışma hissi yaşadıklarında hemen kalp krizinden şüpheleniyor. Panikle hastanenin yolunu tutanlar ise aldıkları cevap karşısında şaşkınlık yaşıyor. Çünkü bu sorun çoğu zaman bağırsaklarda biriken ve sıkışan gazdan dolayı ortaya çıkıyor.

Sağlık

29.02.2024, 23:23

Bağırsakta gaz sıkışması neden olur? Bağırsakta gaz sıkışması belirtileri nelerdir? Gaz sıkışmasını ortadan kaldırmak için neler tüketilmeli? İşte cevaplar...

Gazın üretimi ve yok edilmesi sindirimin normal bir parçası. Ancak sindirim sistemi içinde bir gaz kabarcığı sıkışırsa kişide şiddetli ağrılara sebep olabiliyor. 

Sıkışmış gazlar, göğüste veya karında bıçak saplanır gibi bir ağrı hissine neden oluyor. Ağrı, kalp krizi veya apandisit geçirttiğini düşündürerek kişiyi acil servise kadar götürüyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SIKIŞMIŞ GAZ BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Gaz belirtileri genellikle aniden ortaya çıkıyor. Ağrı keskin ve delici olabiliyor. Karın şişkinliği ve mide kramplarına yol açabiliyor. Bağırsakların sol tarafında biriken gazdan kaynaklanan ağrı göğse kadar uzanabiliyor. Kolonun sağ tarafında biriken gaz size apandisit veya safra taşı hissi verebiliyor.

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

GAZ NEDEN SIKIŞIR?

Bağırsakta oluşan gaz sıkışmasının birçok nedeni var. Hızlı yemek yemek ve yerken hava yutmak en önemli sebep. Bunların dışında kalın bağırsağın fasulye, yulaf, lahana ve brokoli gibi karbonhidratları hidrojen gazı ve karbondioksite dönüştürmesi de sıkışabilecek fazla gaza neden olabilir.

Sıkışan gazdan kurtulmanın bazı hızlı yolları var. Hareket etmek, gazı çıkarmanıza yardımcı olabilir. Ağrı noktasına hafif masaj yapılabilir. Bazı yoga duruşları da gazın atılmasına katkıda bulunur. 

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

KİMYON, REZENE VE DEREOTU

Gazı ortadan kaldırmak için kimyon, rezene veya dereotundan  faydalanabilirsiniz. 10 gram öğütülmüş kimyon ve 10 gram rezene ile 5 gram öğütülmüş dereotu karıştırın ve kaynar suda 20 dakika demleyip tüketin. 

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

KARBONAT

Yarım çay kaşığı karbonatı bir bardak suda eritin ve içmek de gaz sorununun çözümü için idealdir. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

ELMA SİRKESİ

Bir yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak suda eritin ve için. Bu da, gazı serbest bırakmak için geleneksel bir reçetedir.

Kalın bağırsak günde ortalama olarak 0.5-2.3 L gaz üretiyor ve rektumdan gün içinde 13-21 kez dan gaz çıkması normal kabul ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading