Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kalbini düşünen, mutfağında keten tohumuna yer açsın! Keten tohumunun insan sağlığı için faydaları saymakla bitmiyor!

Kalbini düşünen, mutfağında keten tohumuna yer açsın! Keten tohumunun insan sağlığı için faydaları saymakla bitmiyor!

Sağlıklı yağlar, vitamin ve mineral içeriği ile adeta mini bir beslenme merkezi olan keten tohumu, kalp sağlığı için çok faydalı. Araştırmalar, yüksek kolesterol diyeti yapanlara bu tohumun tüketilmesini tavsiye ediyor. Zira keten tohumu arterlerde plak oluşumunu %40 azaltıyor.

Sağlık

20.02.2024, 09:44

Keten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu kolesterolü nasıl etkiler? Keten tohumu kalbe faydalı mı? İşte cevaplar...

Binlerce yıldır Akdeniz kültüründe geleneksel gıda ve hastalıklara çare olarak kullanılan keten tohumu tam anlamıyla bir sağlık deposu. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KETEN TOHUMU KANSERE KARŞI KORUYOR

Antioksidan deposu olan keten tohumu, kolesterolü düşürmede yardımcı bir mucize takviye. Bu tohum sindirim sistemini destekliyor, kansere karşı koruma sağlıyor, kan şekerini dengeliyor ve cildi iyileştiriyor. 

B12 deposu bir sebze arayanlar onu bol bol tüketsin! Beyaz... Haberi Görüntüle

PLAK OLUŞUMUNU %40 AZALTIYOR

Kolonoskopi tarihe mi karışıyor? Basit bir kan testi o ölümcül... Haberi Görüntüle

Amerika'da yapılan bir araştırma ise keten tohumunun kalp sağlığı üzerinde de çok faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmaya göre bu mucize gıda, plak oluşumunu yüzde 40 oranında azaltıyor. Çünkü keten tohumları, sağlıklı bir kalp ritmini korumaya yardım eden en doğal alfa-linolenik asit kaynağı.

Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? İşte yaptığınız beş hata! Bunları terkeden... Haberi Görüntüle

MENAPOZ SEMPTOMLARINI ORTADAN KALDIRIYOR

Kalbe etkileri dışında bu tohumun sayısız faydası var. Özellikle öğütülmüş keten tohumu menopoz semptomlarının ortadan kesilmesine yardımcı olabilir. Otoimmün hastalık olan lupuslu kişilerde böbrek fonksiyonunu iyileştirir. Kabızlık, diyabet, yüksek tansiyon meme kanserine karşı da etkilidir.

Sakın onu masum sanmayın! Bu cihaz genleri bile alt üst... Haberi Görüntüle

AŞIRI TÜKETİMİ SAĞLIK İÇİN ZARARLI OLABİLİR

Ancak tabi her şeyin fazlası zarar. Zira bu tohumların yüksek dozlarda alınması şişkinlik, gaz, karın ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetlere yol açabilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading