Yandex Metrica

Kahveyi sütlü içenler şanslı! Sağlık üzerindeki etkisi duyanları şaşırtıyor

Kahveyi sütlü içenler şanslı! Sağlık üzerindeki etkisi duyanları şaşırtıyor

Kahveyi sütlü mü içersiniz yoksa sade mi? Hem keyifli hem de sağlıklı bir geleneksel içecek olan kahve, iltihaplanmayı azaltma etkili polifenol adlı antioksidanlarla dolu. İçeceğe süt eklemek ise, bu etkinin daha da artmasını sağlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:23

Kahve, iltihaplanmayı azaltan polifenol isimli antioksidan; süt ise  amino asitlerle doludur. İkisinin birleşimi ise sağlık için harika etkiler yaratır. 

Bunu araştırmak için Kopenhag Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bağışıklık hücrelerine yapay enflamasyon uyguladı.   

Bazı hücreler, bir amino asitle reaksiyona giren farklı dozlarda polifenol alırken, diğerleri aynı dozlarda polifenoller aldı. Bir kontrol grubu hiçbir şey almadı.

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

SÜTLÜ KAHVE ENFLAMASYONU AZALTIYOR

Çalışma, kombinasyonla tedavi edilen bağışıklık hücrelerinin, yalnızca polifenollerin eklendiği hücrelere kıyasla, enflamasyonla mücadelede iki kat daha etkili olduğunu buldu. 

Araştırmacılara göre, protein ve antioksidanlardan oluşan bir kombinasyon, bağışıklık hücrelerindeki anti-inflamatuar özellikleri ikiye katlıyor. Bulgular sütlü kahvenin anti-enflamatuar bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Bir polifenolün bir amino asitle reaksiyona girmesiyle, bağışıklık hücrelerindeki iltihaplanma üzerindeki engelleyici etkisi artıyor. 

Araştırma, kahveyi daha az depresyon veya diyabet şansı dahil olmak üzere sayısız sağlık yararına bağlayan çok sayıda çalışmayı destekliyor. Kahvedeki kimyasalların iltihabı azalttığına, metabolizmayı hızlandırdığına ve insülin duyarlılığını geliştirdiğine inanılıyor.   
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading