Yandex Metrica

Kahve uykusuzluk yapar mı? İşte yanlış bilinen doğrular

Kahve uykusuzluk yapar mı? İşte yanlış bilinen doğrular

Ülkemizde oldukça sevilen kahve, sıklıkla tüketilen içeceklerin başında geliyor. Kahvaltının ardından, tatlı çeşitlerinin yanında ya da yalnız başına tüketildiğinde bile kahveseverlerin tercihi oluyor.Ancak kahveyle ilgili birçok yanlış bilgi, ağızdan ağıza yayılıyor. Peki, kahve tüketimiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar neler?

Sağlık

01.03.2024, 15:11

Kahve günlük hayatımızda  evde, ofiste, kafede ve daha birçok yerde sabah akşam fark etmeksizin tüketiliyor. Siz de kahve içmeyi çok seviyorsanız fakat kahve hakkında söylenenlerden neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmiyorsanız bu bilgileri dinlemekte fayda var.

Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Haberi Görüntüle

SERT KAHVELERİN KAFEİN ORANI DAHA FAZLA DEĞİLDİR

Çifte kavrulmuş acı kahvelerin daha fazla kafein içerdiğine dair yaygın bir inanç var. Ancak bu bilgi, gerçeği yansıtmıyor. Üstelik kahve daha çok kavruldukça içindeki kafein yanıyor ve kahvenin daha az kafein içerme olasılığı artıyor.

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

BİLİNENİN AKSİNE KAHVE UYKUSUZLUK YAPMIYOR

Kahvenin içindeki kafeinin uyarıcı bir madde olmasından dolayı bireyleri uyanık tutacağı düşünülüyor. Ancak kafein, vücuttan çok hızlı bir şekilde atıldığı için uykusuzluk yapmıyor. Yani bir günde içeceğiniz 2-3 fincan kahve, uykudan hemen önce tüketmediğiniz sürece uyku alışkanlıklarınızda bir problem yaratmıyor. Hatta sizinle ilginç bir bilgi paylaşalım: Bir bardak kola ile bir fincan kahve, yaklaşık olarak aynı oranda kafein içeriyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KAFEİNİN SAĞLIĞA ZARARI OLDUĞU KANISI YANLIŞTIR

Kafeinin çeşitli sağlık sorunlarına yol açacağı düşünülse de aksine faydaları bulunuyor. Tabii ki abartmadan ve yeteri kadar tüketildiğinde! Kafein hafızayı geliştiriyor ve günde iki fincan tüketildiğinde karaciğer kanseri ile Parkinson hastalığı riskini azaltıyor.

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

GÖRDÜĞÜMÜZ KAHVE BİTKİSİ TOHUMLARI

Çoğumuz kahvenin ilk başta çekirdek halinde bulunduğunu düşünüyoruz. Fakat teknik olarak bu bilgi de yanlış. Böyle adlandırılmasının sebebi, sadece görünüşünün çekirdeğe benzemesi. Kahve çekirdeği olarak isimlendirdiğimiz şeyler ise Rubiaceae ailesine ait kahve bitkisinin tohumları.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading