Yandex Metrica

Kahvaltıyı güçlü yapıp akşam az yemek zayıflatır mı? Çoğu kişi zayıflamak için yanlış yöntem uyguluyor!

Kahvaltıyı güçlü yapıp akşam az yemek zayıflatır mı? Çoğu kişi zayıflamak için yanlış yöntem uyguluyor!

Çoğu insan kilo vermek için durmadan kalori hesabı yapıyor. Sabah kahvaltısını çok sağlam bir şekilde yapıp akşam yemeğini hafif tutmak ise zannedildiği gibi zayıflamaya olumlu yönde bir etki etmiyor. İşte 30 yetişkin üzerinde yapılan araştırmanın detayları...

Sağlık

24.04.2024, 22:45

Güçlü bir kahvaltı ve hafif bir akşam yemeği yemenin insanların günlük olarak daha fazla kalori yakmasına yardımcı olduğuna dair yaygın inanç yanlış olabilir. 

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

GÜÇLÜ KAHVALTI YAPMAK ZAYIFLATIR MI?

Yapılan araştırmalara göre, sabahları fazla kalori almanın, akşam yemekten daha fazla kilo vermeye yardımcı olmuyor. Bulgular, aşırı kilolu veya obez olan 30 yetişkinin katıldığı kontrollü incelemeye dayanıyor. 

Araştırma kapsamında katılımcılar dört hafta boyunca, iki farklı diyeti uygulamak için ayrıldı. Yarısı günlük kalorilerinin %45'ini kahvaltıda, %35'ini öğle yemeğinde ve %20'sini akşam yemeğinde yedi. İkinci gruptakiler ise kalorinin %20'sini kahvaltıda, %35'ini öğle yemeğinde ve %45'ini akşam yemeğinde aldı. Gruplar daha sonra dört hafta daha karşıt diyete geçti.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İKİ GRUP DA 100 KALORİ ALDI

Kahvaltılarda mısır gevreği, kızarmış ekmek, yumurta, sosis, smoothie ve yoğurt; akşam yemeklerinde sığır eti ve pilavlı mantar, makarna bolonez ve bezelye yiyen her iki grup da araştırma sonunda günde 1700'den biraz fazla kaloriye sahipti.

Araştırmacılar, dört haftalık güçlü kahvaltı ve akşam yemeği diyetinden sonra her bir grup katılımcısının ne kadar kilo verdiğini de kontrol etti. Sonuçlar aynıydı: yaklaşık 3 kilogram. 

Uzmanlar kilo vermek için daha fazla kalori yakmanız veya daha az yemeniz gerektiğini belirtiyor. 

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

KAHVALTININ FAYDALARI NELERDİR?

Öte yandan güçlü bir kahvaltı yapmak için birkaç sebep var. Kahvaltı güne daha enerjik ve odaklanmış başlamanıza yardımcı olur. Kan şekeri seviyelerini düzenler. Ancak gece 20:00'den sonra yemek yemek kan şekerini yükseltebilir ve insanların yağ olarak daha fazla enerji depolamasına neden olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading