Yandex Metrica

Kafein düşkünleri dikkat! Vücudu kurutabilen kafeinli içecekler kanın pıhtılaşmasına yol açıyor!

Kafein düşkünleri dikkat! Vücudu kurutabilen kafeinli içecekler kanın pıhtılaşmasına yol açıyor!

Her gün 2 ya da 3 fincan tüketilen kahve veya kafeinli diğer içecekler, sağlık sorunlarına kapı aralayabilir. Vücudu kurutabilme gücüne sahip olan bu içecekler kanın pıhtılaşma riskini artırıyor. Pelvik bölge, bacak, uyluk ve kollar riskli bölgelerden bazıları.

Sağlık

23.01.2024, 19:50

Kafein kanı nasıl etkiler? Kafeinli içecekleri tamamen kesmek mi gerekiyor? Olası bir kan pıhtısına nasıl müdahale edilmeli? İşte cevaplar...

Kafeinli içecekler hepimizin hayatında. Sohbet esnasında, stres anında, uyanınca, uykusuz kalınca her zaman tüketilen kahve ve türevleri sağlık için risk taşıyabiliyor. 

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

BACAK VE KOLLARDA PIHTI OLUŞABİLİYOR

Yapılan araştırmalar, kafeinli içeceklerin vücudu kuruttuğunu, bunun da kanın pıhtılaşma riskini artırabilen daha koyu bir kanın oluşmasına yol açtığını gösteriyor. Daha çok pelvik bölge, bacak, uyluk ve kollarda yaşanan bu sorun tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Yüksek yoğunluklu bir egzersiz sırasında kafein almak kandaki pıhtılaşma faktörünü artırıyor. Bu noktada yapılan araştırmaya ortalama yaşları 23 olan vücut kitle indeksi normal 48 erkek katıldı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KAFEİN EGZERSİZ SIRASINDA PIHTILAŞMAYI ARTIRIYOR

Katılımcılar, bir hafta arayla, hızı kademeli olarak artırılan egzersiz döngülerinde iki seansı tamamladı. Bir kısmına önceden kafeinsiz bir plasebo bir kısmına da kafeinli bir içecek verildi. Önce ve sonra kanları alındı. Araştırma sonunda kafeinin egzersiz sırasında pıhtılaşma faktörünü önemli ölçüde artırdığı ortaya çıktı. Ancak bu, kafeini tamamen bırakmak gerektiği anlamına gelmiyor zira kafein ve egzersiz çoğu insan için güvenli.

Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve dilde... Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve... Haberi Görüntüle

KAN PIHTILAŞMASI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Peki olası bir kan pıhtısı nasıl anlaşılır? Bacak veya kolda zonklama veya kramp şeklinde ağrı, şişlik, kızarıklık ve sıcaklık, ani nefes darlığı, keskin göğüs ağrısı ve öksürük veya kan tükürme gibi belirtiler mutlaka ciddiye alınmalı. Çünkü kan pıhtıları, hızlı bir şekilde tedavi edilmezse yaşamı tehdit edebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading