Yandex Metrica

Kadınların çoğu bunu yaşıyor! Doğum sonrası titremenin sebepleri nelerdir?

Kadınların çoğu bunu yaşıyor! Doğum sonrası titremenin sebepleri nelerdir?

Doğum sonrası titreme, çoğu kadının yaşadığı sağlık problemlerinden biri. Buna tam olarak neyin sebep olduğu bilinmese de hormonal değişimler ve epidural enjeksiyon sıvılarının titreme üzerinde pay sahibi olabileceği yönünde varsayımlar var. Herhangi bir enfeksiyon yoksa eğer söz konusu titreme, bir saat içinde kendiliğinden geçiyor.

Sağlık

30.03.2024, 00:31

Doğum sonrası titreme nedir? Doğum sonrası titremenin sebepleri nelerdir? Doğum sonrası titreme nasıl geçer? İşte cevaplar...

Doğumdan hemen sonra çoğu kadında üşüme ve titreme gerçekleşir. Doğumun sonunda doğru görülen titreme nöbeti bazen operasyon gerçekleştikten 1-2 saat sonra bile yaşanabilir. 

Normal doğum yapan kadınlar bu titremeyi daha çok doğum sonrası yaşar. Ancak sezaryende ise, verilen ağrı kesiciler doğum anında bu belirtinin yaşanmasına yol açar. 

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

TİTREMENİN SEBEBİ HORMONLAR OLABİLİR

Doğum sonrası titremeye neyin sebep olduğu tam olarak bilinmese de bunu hormonal değişikliklere bağlamak mümkün. Çünkü doğum eylemi başladığında vücut büyük bir hormonal değişiklik yaşar. Bu da çekirdek sıcaklığı düşürerek titremeye neden olabilir.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

SOĞUK AMELİYAT ORTAMI DA TİTREME SEBEBİDİR

Bu üşümeye uzun süre soğuk ameliyathane ortamında kalmak da neden olmuş olabilirken epidural doğum da, derideki kan damarlarını açarak vücudun çekirdek vücut sıcaklığını kontrol etme yeteneğini etkileyebilir. Ayrıca doğum sırasında epidural enjeksiyon ve diğer sıvıların alınması da ısı kaybını artırabilir.

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

YARIM SAATTE KENDİLİNDEN GEÇER

Epidural veya sezaryen ile ilişkili olanlar da dahil olmak üzere çoğu doğum sonrası titreme, 20 ila 30 dakika içinde kendi kendine düzelir. Bu durumun bir saatten fazla sürmesi ise çok nadir görülür.

Bu titremeyi önlemek için soğuk bir ortamda vakit geçirecek olmak göz önünde bulundurulup hastane çantasına kalın giysiler alınabilir. Doktordan ameliyat sırasında ve sonrasında titremeyi önlemeye yardımcı olacak ilaçlar talep edilebilir. 

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

TİTREMEYE ATEŞ EŞLİK EDİYORSA DOKTORA DANIŞMALI

Doğum sırasında veya sonrasında üşüme kemiklere kadar hissediliyorsa, grip belirtileri veya ateş varsa mutlaka doktora bilgi verilmelidir. Zira doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde ateşin yükselmesi doğum sonrası enfeksiyonun erken bir belirtisi olabilir. 

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

İLK ON GÜN ÇOK KRİTİK

Doğumdan sonraki ilk on gün içinde yaşanan kanama, belirgin karın ağrısı ve hassasiyet, ameliyat yerinde irin ve kesi yerinde yoğun kızarıklık veya şişlik olduysa vakit kaybedilmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading