Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kadınlar bu haberi mutlaka okumalı! İşte sirkenin en şaşırtan faydası!

Kadınlar bu haberi mutlaka okumalı! İşte sirkenin en şaşırtan faydası!

Her 100 kadından en az 2'sini tehdit eden rahim ağzı kanserinden korunmak için düzenli olarak doktor kontrolleri yapılmalı. Sigara ve alkolün neden olabildiği bu hastalık, dünyanın en ölümcül kanser çeşitleri arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalar, rahim ağzı kanserinden korunmada sirkenin çok etkili olduğunu gösteriyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:08

Jinekolojik bir kanser çeşidi olan rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan virüsü sebebiyle ortaya çıkıyor. 

Özellikle 30-50 yaş aralığında ve cinsel yaşamı aktif olan kadınları risk altında tutan hastalığın, erken tanı ve teşhis yöntemleriyle tedavisi mümkün. Ancak hala ölüm oranı bakımından dünyanın en ölümcül kanser çeşitleri arasında yer alıyor.

Gıda boyaları zararlı mı? Hangi renkte olanlar daha tehlikeli? Haberi Görüntüle

RAHİM AĞZI KANSERİ BELİRTİLERİ 

Regl dönemi dışında ortaya çıkan kanamalar, kokulu ya da kokusuz akıntılar, kaşıntılı vajinal akıntı, pelvis bölgesinde ağrı, sık idrara çıkma ve idrarı tutamama, idrar yaparken ortaya çıkan yanma ve ağrılar, şiddetli ve yoğun kanamalar, cinsel ilişki sırasında ya da hemen sonrasında ortaya çıkan kanamalar rahim ağzı kanseri belirtilerinden bazıları. 

Rahim ağzı kanseri, korunması mümkün olan bir kanser türü. Hastalıktan aşı ile korunmak mümkün olmakla beraber; korunmaya özen gösterilen bir cinsel yaşam, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları gibi faktörler kanserden korunmanın en önemli etkenleri arasında yer alıyor. HPV testlerinin smear testleri ile birlikte düzenli olarak yapılması da hastalığın erken evrede fark edilmesinin tek yolu.

SİRKE İLE KORUNMAK MÜMKÜN
Yapılan bir araştırma yılda 250.000'den fazla kadının hayatını kaybetmesine sebep olan  rahim ağzı kanserini sirke ile önlemenin de mümkün olduğunu gösteriyor. 

Uzmanlara göre bunun için kadının rahim ağzı sirke ile ıslanır ve kanseri gösterecek o lekeler siğile benzeyen beyaz noktalara dönüşür. Sirke, diğer dokulardan daha fazla DNA'ya ve proteine ​​sahip olduğu için kanser öncesi hücreleri tanımlayabilir.

Uzmanlar bu yöntemin, hemen jinekolojik muayeneye gerek kalmadan kanserin erken teşhisinde ilk yaklaşım olduğunu dile getiriyor. Daha çok yoksul ülkelerde yaygın olarak kullanılıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading