Yandex Metrica

İyi huylu tümör belirtileri nelerdir? İyi huylu tümörler tedavi gerektirir mi?

İyi huylu tümör belirtileri nelerdir? İyi huylu tümörler tedavi gerektirir mi?

Vücudun herhangi bir yerinde ele gelen kitle, insanlarda endişeye yol açıyor. Özellikle kadınlarda memede bulunan kitlelerin çoğu aslında iyi huylu tümörler oluyor. İyi huylu tümörler bazı belirtilerle kendisini gösterebiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:02

İyi huylu tümör nedir? İyi huylu tümörlerin belirtileri nelerdir? İyi huylu tümörler tedavi edilebilir mi? İşte cevaplar...

Vücutta kanserli olmayan hücre büyümesini ifade eden iyi huylu tümörler, kanserli tümörlerin aksine vücudun diğer bölgelerine metastaz yapmaz. Son derece yaygın olan bu tümörler her on kadından dokuzunun meme dokusunda görülür. 

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

İYİ HUYLU TÜMÖRLER NEDEN OLUŞUR?

İyi huylu bir tümörün kesin nedeni genellikle bilinmez. Vücut hücreleri bölündüğünde ve aşırı oranda çoğaldığında bir tümör gelişir. Kanser hücreleri de aynı şekilde büyür. Ancak iyi huylu tümör hücrelerinin aksine, kanser hücreleri bitişik dokuları istila edebilir ve vücudun diğer bölgelerine yayılabilir.

İyi huylu tümörler göründükleri yere göre sınıflandırılır. Lipomlar yağ hücrelerinden, miyomlar ise kas hücrelerinden oluşur. Çocuklarda bile iyi huylu bir tümör geliştirebilir, ancak yetişkinlerin yaşlandıkça bunları geliştirmesi çok daha olası.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

HANGİ BELİRTİLER İYİ HUYLU TÜMÖRÜ DÜŞÜNDÜRÜR?

Kanserli veya kanserli olmayan tüm tümörler semptomlara neden olmaz. Tümörün konumuna bağlı olarak, çok sayıda semptom, önemli organların veya duyuların işlevselliğini etkileyebilir. Örneğin, iyi huylu bir beyin tümörünüz varsa, baş ağrısı, bulanık görme ve hafıza karışıklığı yaşayabilirsiniz. Konuma bağlı olarak, iyi huylu bir tümör titreme, rahatsızlık veya ağrı, tükenmişlik, ateş, iştah kaybı, gece terlemeleri ve kilo kaybına yol açabilir. 

Doktorlar iyi huylu tümörleri teşhis etmek için çeşitli teknikler kullanır. Tanının anahtarı, tümörün iyi huylu veya kötü huylu olup olmadığını belirlemektir. Bunu ancak laboratuvar testleri kesin olarak belirleyebilir.

Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Haberi Görüntüle

TÜMÖRLER TEDAVİYE İHTİYAÇ DUYMAZ

Tüm iyi huylu tümörlerin tedaviye ihtiyacı yoktur. Tümör küçükse ve semptomlara neden olmazsa, doktor izlemeyi önerecektir. Bu durumlarda tedavi, tümörün kendisinden daha fazla risk taşır.

Birçok tümör iyi huylu olsa da deri lezyonları veya olağandışı benler gibi bir tümörü gösterebilecek bir tümörü veya semptomu tespit ettiğinizde her zaman doktora danışmak gerekir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading